-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvoje pristatytos dvi „Jeep“ naujienos: „Renegade“ ir „Cherokee“

„Jeep“ automobilių gamintojui šie metai yra kaip reta vaisingi. Praėjusiais metais debiutavo didžiausias kompanijos automobilis „Jeep Grand Cherokee“, o šiemet atėjo eilė mažesniems: „Cherokee“ ir „Renegade“. Abu jie Lietuvoje buvo pristatyti vieno renginio metu.
„Jeep Renegade“ ir „Jeep Cherokee“ pristatymas Lietuvoje
„Jeep Renegade“ ir „Jeep Cherokee“ pristatymas Lietuvoje / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Autobrava, UAB Jeep

„Naujieji modeliai sustiprins „Jeep“ pozicijas Europos rinkoje. Po pristatymo kovo mėnesį jau parduota daugiau nei 44 tūkst. „Cherokee“  automobilių, tai jau beveik 3 proc. rinkos segmente. Manome, kad „Jeep Cherokee“ taip pat gerai įvertins ir Lietuvos vairuotojai, o su „Renegade“ tikimės sužavėti tikrų mažųjų visureigių mėgėjus“, – sakė įgaliotojo „Jeep“ atstovo Lietuvoje, įmonės „Autobrava“ direktorius Renaldas Gineika.

Vilniuje demonstruoto „Jeep Cherokee“ priekinius ratus varo 140 AG 2 litrų darbinio tūrio „MultJjet“ variklis su 6 pavarų mechanine greičių dėžė. Šio „Cherokee“ kaina 137 671 litų (39 904 eurų).

Organizatorių nuotr./„Jeep Renegade“ ir „Jeep Cherokee“ pristatymas Lietuvoje
Organizatorių nuotr./„Jeep Renegade“ ir „Jeep Cherokee“ pristatymas Lietuvoje

Bazinės „Cherokee“ komplektacijos kaina prasideda nuo 119 000 litų (34 465 eurų). Tokia suma neatrodo krikščioniška už vidutinį visureigį, tačiau už šią sumą gauni padoriai sukomplektuotą modelį su 170 AG dyzeliniu varikliu, galinio vaizdo kamera, vėdinamomis ir šildomomis priekinėmis sėdynėmis, belaidžio telefonų įkrovimo galimybe bei 18 colių skersmens ratlankiais. Lietuvoje „Jeep Cherokee“ pasirodys šių metų rudenį.

Šis modelis bene geriausiai atspindi italų invaziją į „Jeep“. Garsėję konservatyviu dizainu (pažiūrėkite į „Wrangler“, palyginkite jį su 1950-ųjų „Jeep“ ir raskite 10 skirtumų) ir prieš keletą metų prisijungę prie italų „Fiat“ koncerno, „Jeep“ kaip reikiant atsinaujino.

Automobiliai dabar su italais dalijasi ne tik techninėmis naujovėmis, bet ir dizaineriais, kurių įtaka – daugiau nei akivaizdi. 

Organizatorių nuotr./„Jeep Renegade“ ir „Jeep Cherokee“ pristatymas Lietuvoje
Organizatorių nuotr./„Jeep Renegade“ ir „Jeep Cherokee“ pristatymas Lietuvoje

„Jeep Renegade“ lietuviai išvydo antrieji Europoje – pirmi buvo italai. Trečioji vieta šiose varžybose atiteko Estijai. Tai klasikines „Jeep“ formas atkartojantis visureigis, kuris, anot automobilio pardavėjų, orientuotas į jaunimą, mėgstantį važinėti bet kur. Išoriškai „Renegade“ atrodo panašaus dydžio į „Cherokee“, tačiau palyginus skaičius techninių duomenų lentelėse, skirtumai daugiau nei akivaizdūs. 

Lietuvoje pristatyto visais ratais varomo „Jeep Renegade“ su 2 litrų darbinio tūrio dyzeliniu „MultiJet“ varikliu bei 6 laipsnių mechanine pavarų dėže, kurio kaina 105 058 litų (30 427 eurų). Bazinės „Renegade“ komplektacijos kaina prasideda nuo 69 021 lito (19 990 eurų). Lietuvoje „Jeep Renegade“ pasirodys 2015 metais.

Didžiausias „Renegade“ išskirtinumas – pravažumas. Pažangios visų varančių ratų sistemos („Jeep Active Drive“ ir „Jeep Active Drive Low“) palengvina daugelio kliūčių įveikimą – pavyzdžiui, visą 100 proc. automobilio galios įmanoma perduoti tik vienam ratui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius