Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuvos „Metų automobilis 2017“: 10 nominacijų

Lietuvos „Metų automobilio“ konkursas šiemet vyksta jau XX kartą. Jubiliejinio konkurso metu geriausi automobiliai bus išrinkti 10-yje skirtingų nominacijų, su kuriomis susipažinti siūlome šiame straipsnyje.
Lietuvos Metų automobilio 2017 konkurso startas
Lietuvos Metų automobilio 2017 konkurso startas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Metų automobilis 2017

Pagrindinis konkurso prizas ir svarbiausias apdovanojimas Lietuvos automobilių rinkoje. Jį gauna daugiausia 10-ies žurnalistų komisijos balsų gavęs automobilis.

Komisija iš labiausiai patyrusių automobilių žurnalistų būna išrenkama slapto Lietuvos žurnalistų autoklubo narių balsavimo metu rugsėjo mėnesį. Su šių metų konkurso komisija susipažinti galite paspaudę čia.

„Metų automobilio“ rinkimai susideda iš dviejų etapų. Pirmojo metu, kuris trunka nuo lapkričio 9 iki gruodžio 1, išrenkamas geriausiųjų septynetukas. Antrojo metu išrenkamas pats geriausias: gruodžio 10-osios vakare visi komisijos nariai lips ant scenos ir viešai paskelbs, kam skiria savo balus. Jų kiekvienas turi po 25, o vienam automobiliui gali skirti ne daugiau nei 10.

Daugiausia kartų Lietuvos „Metų automobiliu“ iki šiol tapo „Ford“ ir „Škoda“ modeliai (po 4), „Volkswagen“ – 3, o „Hyundai“, KIA, „Mazda“, „Mercedes-Benz“, „Nissan“, „Opel“, „Peugeot“ ir „Subaru“ – po vieną.

Tautos automobilis 2017

Nominaciją įsteigia Lietuvos autoverslininkų asociacija (LAA), o renka portalo skaitytojai. 15min balsavime, kurį rasite paspaudę čia, galite atiduoti savo balsą vienam iš 35 konkurso dalyvių.

Ši nominacija – masiškiausia, kadangi nugalėtoją lemia tūkstančiai žmonių.

15min / Audriaus Gavėno nuotr./„Toyota Hilux“
15min / Audriaus Gavėno nuotr./„Toyota Hilux“

Metų visureigis

Geriausią padidinto pravažumo automobilį renka Lietuvos žurnalistų autoklubo (LŽA) nariai, kuriems teisingą pasirinkimą padaryti padeda įvairios užduotys ir bekelės varžybų ekspertai. Pavyzdžiui, lapkričio viduryje konkurse dalyvaujančių visureigių pravažumo galimybės buvo tikrinamos specialioje platformoje, imituojančioje bekelės kliūtis.

Šioje kategorijoje daugiausia kartų, net penkis, nugalėjo „Toyota“ visureigiai. „Volkswagen“ atsilieka su trimis pergalėmis, „Hyundai“ – dvejomis.

Sportiškiausias automobilis

Šią nominaciją steigia TV laida apie automobilių sportą ir automobilius „Autopilotas“. Čia renkamas automobilis, geriausiai tinkamas sportiškam važiavimui. Puikiai sureguliuota pakaba, idealiai subalansuotas variklis ir šypsena vairuotojo veide po kiekvieno posūkio – vieni pagrindinių kriterijų, padedančių rinkti šios nominacijos nugalėtoją.

Šiemet sportiškiausią automobilį išrinkti padės ir įvairių stilių automobilių sporto atstovai.

Egidijaus Babelio nuotr./„Volvo S90“
Egidijaus Babelio nuotr./„Volvo S90“

Verslo klasės automobilis

Automobilis, kuriuo galima važiuoti aukščiausios klasės vadovui. Tai nebūtinai yra pats brangiausias modelis tarp visų dalyvių, tačiau jis privalo būti solidus ir papildyti vadovo įvaizdį.

Apdovanojimą steigia verslo naujienų agentūra „Baltic News Service“.

Įgyvendinama svajonė

Apdovanojimą steigia vienas konkurso rėmėjų – „Šiaulių bankas“. Balsuoti siūloma už automobilį, kurį svajojate ir galite įsigyti, o savo nuomonę pareikšti galite paspaudę čia.

Egidijaus Babelio nuotr./„Peugeot 3008“
Egidijaus Babelio nuotr./„Peugeot 3008“

Už dizainą

Apdovanojimas skiriamas automobiliui, išsiskiriančiam savo išorės bei interjero dizainu. Tai – itin daug klausimų sukelianti nominacija, tad šiemet patį gražiausią automobilį žurnalistams išrinkti padės automobilių dizainerių ir dėstytojų kolegija.

Moterų aistros automobilis

Ne visada perkant automobilį yra skaičiuojamas kiekvienas centas bei kreipiamas dėmesys į likutinę vertę bei eksploatacijos kaštus. Kartais automobilį įsigyti galima vos tik jį pamačius ir nuomonę suformuojant tik jausmams. Koks automobilis geriausiai atitinka tokį apibūdinimą, gruodžio 10-ąją paskelbs LŽA narės.

Saugiausias automobilis

Stasys Brundza tradiciškai įteiks apdovanojimą automobiliui, kuris geriausiai pasirodė įvairiuose saugumo bandymuose.

Metų vairas

Apdovanojimas įteikiamas daugiausiai automobilių sporto pasaulyje 2016-aisiais nuveikusiam žmogui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius