Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Maserati“ automobilių pardavimai išaugo daugiau nei du kartus

Praėjusieji metai išskirtiniams prabangiems „Maserati“ automobiliams buvo itin sėkmingi – šių automobilių pardavimai pasaulyje, lyginant su 2012 m., augo net 148 proc., arba beveik du su puse karto. Tokią sėkmę lėmė puikus naujųjų „Maserati“ modelių „Quattroporte“ ir „Ghibli“, pasirodžiusių 2013 m., debiutas.
Šeštos kartos „Maserati Quattroporte“
Šeštos kartos „Maserati Quattroporte“ / Gamintojo nuotr.
Temos: 2 Pardavimai Maserati

Iš viso „Maserati S.p.a“ koncernas pernai pardavė ir pirkėjams pristatė 15 400 „Maserati“ automobilių. Parduoti 7 800 „Quattroporte“, kuriuo prekiauti pradėta kovo mėnesį, ir 2 900 spalį debiutavusio „Ghibli“ modelio automobiliai.

Užsakymų skaičius rodo, kad naujųjų „Maserati“ modelių populiarumas ir artimiausioje ateityje išliks aukštas: gruodžio 31 d. bendras dar nepristatytų abiejų modelių automobilių užsakymų skaičius siekė 26 tūkst. vienetų.

Anksčiau pasirodžiusių „GranTurismo“ ir „GranCabrio“ modelių 2013 m. parduota 4 700 vienetų - šis skaičius beveik nesiskyrė nuo šių modelių pardavimų 2012 m.

„Scanpix“ nuotr./„Maserati Ghibli“
„Scanpix“ nuotr./„Maserati Ghibli“

Praėjusiais metais pagrindine „Maserati“ rinka išliko JAV - šioje šalyje, lyginant su 2012 m., pardavimai augo 138 proc. ir siekė 6 900 vienetų. Sparčiausiai pardavimai augo antroje pagal dydį Kinijos rinkoje: čia parduota 3 800 „Maserati“ automobilių arba net 334 proc. daugiau negu 2012 m.

Netgi Europoje, išgyvenusioje daug ekonominių problemų, naujųjų „Maserati“ modelių pardavimai augo 133 proc. ir siekė 2 500 vienetų. Azijos-Ramiojo vandenyno regione (neskaitant Kinijos) ir Artimųjų Rytų regione pardavimai augo atitinkamai 52 proc. ir 81 proc.

Bendros „Maserati“ pardavimų pajamos 2013 m. siekė 1,659 mlrd. eurų. Lyginant su 2012 m., jos taip pat augo daugiau negu dvigubai – 120 proc. Ypač sėkmingas kompanijai buvo paskutinis 2013 m. ketvirtis: per jį „Maserati“ automobilių pardavimų pajamos siekė 776 mln. eurų ir sudarė 47 proc. visų metinių pajamų.

Lyginant su 2012 m. paskutiniuoju ketvirčiu, pajamos augo beveik keturis kartus. Tokį augimą, anot gamintojo, visų pirma, lėmė sėkmingas „Ghibli“ modelio debiutas.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Maserati Ghibli“
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Maserati Ghibli“

Šeštosios kartos keturių durų „Quattroporte“ su aštuonių ir šešių cilindrų, „Ferrari“ įmonės kurtais varikliais „Maserati“ pasauliui pirmąkart pristatė 2013 m. sausį Tarptautinėje Šiaurės Amerikos automobilių parodoje Detroite, o kovo pradžioje Ženevos automobilių parodoje įvyko pirmasis „Quattroporte“ pristatymas Europoje.

Sportinio sedano „Ghibli“ pasaulinė premjera įvyko balandį Šanchajaus automobilių parodoje. Automobilis Lietuvoje buvo pristatytas 2013 metų vasarą.  Frankfurto automobilių parodoje rugsėjį „Maserati“ pademonstravo „Quattroporte“ modelį su dyzeliniu varikliu, kuris yra montuojamas ir į „Ghibli Diesel“ automobilį.

Andriaus Lauciaus nuotr./„Maserati Quattroporte“
Andriaus Lauciaus nuotr./„Maserati Quattroporte“

Taip pat šioje parodoje pristatytas „Ermenegildo Zegna Limited“ koncepcinis automobilis, sukurtas bendradarbiaujant su prabangiais Italijos mados namais „Ermenegildo Zegna“. Šis automobilis pasižymi išskirtinėmis spalvomis ir ypatingu salono dizainu, keliančiu asociacijas su vyrišku aukštos klasės kostiumu. Lapkričio viduryje „Maserati Ghibli“ debiutavo JAV, Los Andželo automobilių parodoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius