Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikiečiai šarvuotiems automobiliams išleidžia 80 mln. JAV dolerių kasmet

Meksikos šarvuotų automobilių dirbtuvių asociacija praneša, kad kiekvienais metais meksikiečiai išleidžia apie 80 mln. JAV dolerių šarvuotiems automobiliams. Ir šis skaičius kyla po 10 proc. kasmet.
Šarvuotas automobilis
Šarvuotas automobilis / Gamintojo nuotr.

Dažniausiai Meksikoje gyvenantys ir savo saugumu abejojantys piliečiai renkasi ne naujus šarvuotus automobilius, o modifikuoti jau turimus.

Populiariausi dirbtuvių pasiūlymai yra šarvuoti stiklai, neperšaunamos durys ir kiti kėbulo elementai, vadinamos „Run flat“ padangos, kurios gali važiuoti ir be oro viduje. Asociacija praneša, kad klientai atveža ne tik didelius visureigius ar prabangius limuzinus, bet taip pat ir ne pirmos jaunystės paprastus šeimyninius modelius.

Pasak asociacijos atstovų, meksikiečiai nori apsisaugoti nuo narkotikų prekybos ar pagrobimų.

Tai – aukso laikai šarvuotų automobilių specialistams. Taip pat, ir bendrovėms parduodančioms jau parengtus automobilius. Tarp jų ypač populiarūs šarvuoti „Mercedes–Benz“, „Volkswagen“ ir „Volvo“. Jie ne pigūs – „VW Bora“ sedanas, mūsų rinkose žinomas kaip „Jetta“, pilnai šarvuotas kainuoja apie 300 tūkst. litų.

Meksikos pareigūnai perspėja, kad tokie veiksmai gali sukelti netikrą saugumo jausmą. Jie rekomenduoja pasirinkti važiavimo maršrutą saugesniais keliais.

„Žmonės neturi įpročio laikytis saugumo nuorodų, nemanau, kad šarvuotas automobilis juos nuo kažko apsaugos“, – pasakoja Raulis Tovaras, Meksikos miesto saugumo sekretorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius