-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mercedes-Benz“ naujausiuose modeliuose ženkliai mažina kuro sąnaudas

Vokietijos automobilių gamintojas „Mercedes-Benz“ intensyviai dirbdamas kuro sąnaudų mažinimo klausimu pristato septynis naujus A, B ir CLA klasės modelius, kurie sunaudos iki 7 procentų mažiau kuro, lyginant su šių modelių pirmtakais.
Naujieji „Mercedes-Benz“
Naujieji „Mercedes-Benz“ / „Mercedes-Benz” nuotr.

Naujasis CLA 250 šimtui kilometrų sunaudodamas 5,4 litrus degalų ir viename kilometre į aplinką išmesdamas 125 g. anglies dioksido (CO2), nustato naujus šio automobilio segmento standartus. Lyginant su šio modelio pirmtaku, naujasis 211 arklio galių išvystantis (155 kW) Coupe modelis emisiją sumažino 7-iais procentais – nuo 134 g iki 125 g CO2/km.

Šiuos pokyčius lėmė patobulintas kuro padavimo procesas, kuris šiam modeliui leidžia išlaikyti ne tik sportišką veidą, bet ir didelę galią – iki 100 km/h greitį jis pasiekia per 6,7 sekundės. Šiuose modeliuose montuojami „BlueDIRECT“ šeimos benzininiai varikliai.

„Mercedes-Benz“ nuotr./A klasės, CLA bei B klasės „Mercedes-Benz“ automobiliai
„Mercedes-Benz“ nuotr./A klasės, CLA bei B klasės „Mercedes-Benz“ automobiliai

Į A 200 CDI modelį nuo šiol bus montuojamas 2,2 litro darbinio tūrio variklis, kurio galia siekia 136 AG (100 kW), o tarša siekia vos 102 g CO2 vienam kilometrui. Nors pereita nuo 1,8 l prie 2,2 l darbinio tūrio variklių, tačiau tarša sumažėjo 7 g, o kuro sąnaudos tesieks 3,9 l/100km.

Taip pat verta paminėti, kad A 200 CDI atitinka itin griežtus „Euro 6“ aplinkosaugos reikalavimus. Su puikiai vertinamais ir dyzeliniais varikliais varomais A 220 CDI, B 220 CDI ir CLA 220 CDI modeliais taip pat buvo daryti pakitimai, kurie lėmė efektyvesnį kuro panaudojimą, neprarandant buvusių variklio galios charakteristikų.

„Mercedes-Benz” nuotr./„Mercedes-Benz“ B klasė
„Mercedes-Benz” nuotr./„Mercedes-Benz“ B klasė

A 200 CDI 4MATIC ir A 220 CDI 4MATIC našieji modeliai yra pirmieji kompaktiškos klasės „Mercedes-Benz“ automobiliai su visų keturių ratų varančia sistema. Šiuose modeliuose įdiegtos naujovės variklio galios perdavimo į ratus procese, kurios leidžia platų sukimo momento tarp priekinės ir galinės ašių panaudojimą.

Šios inovacijos padėjo sumažinti automobilio svorį, tačiau kartu užtikrina optimalų galimybių panaudojimą ir aukštą sistemos našumą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius