Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Metų automobilio 2016“ karūnos siekia 38 pretendentai

Lapkričio 3-ąją Vilniuje, Belmonto pramogų ir poilsio parke duotas startas Lietuvos žurnalistų autoklubo rengiamam tradiciniam konkursui „Metų automobilis 2016“. Į pagrindinę ir kitas gausias renginio nominacijas šiemet taikosi 38 naujausi, neseniai prestižiniuose Europos ir pasaulio salonuose debiutavę, o mūsų šalį ką tik pasiekę automobiliai.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Organizatorių nuotr.

„Neslėpsiu, atlikę išankstinę analizę tikėjomės, kad konkurse varžysis per 30 automobilių, tačiau rezultatai pranoko lūkesčius. Šiemet sulaukėme 38 paraiškų, o daugumai konkurse dalyvaujančių automobilių kartu tai bus ir jų debiutas Lietuvoje“, – pradėdamas spaudos konferenciją kalbėjo Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas ir šio projekto vadovas Valdas Valiukevičius. 

Per aštuoniolika metų, kai vyksta geriausiųjų rinkimai, vertinimo komisija jau buvo išbandžiusi 473 naujausius automobilius, iš kurių 106 buvo išrinkti į finalinius penketukus, o vėliau – septynetukus. Pridėjus dar 38 šiemetinius, galima džiaugtis daugiau nei įspūdingu 511 naujausių automobilių parku. 
Visi 38 konkurso „Metų automobilis 2016“ dalyviai.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

„Audi A4“, „Audi Q7“, BMW 2 Grand Tourer“, BMW X1, BMW 7, „Cadillac Escalade“, „Fiat 500“, „Fiat 500X“, „Ford S-Max“, „Hyundai i20“, „Hyundai Tucson“, „Honda HRV“, „Honda Jazz“, „Jaguar XE“, „Jeep Renegade“, „Kia Cee‘d GT“, „Kia Sorento“, „Kia Soul EV“, „Land Rover Discovery Sport“, „Mazda CX-3“, „Mercedes-Benz GLE350d Coupe“, „Mercedes-Benz GLC 220d“, „Mini Clubman“, „Mitsubishi Qutlander“, „Nissan NP300 Navara“, „Opel Astra“, „Peugeot 208“, „Renault Espace“, „Renault Kadjar“, „Renault Talisman“, „Seat Leon Cupra“, „SsangYong Tivoli“, „Subaru Levorg“, „Subaru Outback“, „Suzuki Vitara“, „Škoda Superb“, „Volkswagen Golf GTE“ ir „Volvo XC90“.    

Tik pažvelgus į šį įspūdingą sąrašą nekyla abejonių, jog konkurso „Metų automobilis 2016“ dalyviai neabejotinai praturtins šalies rinką, o pirkėjai tikrai turės iš ko rinktis. 

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Konkurso „Metų automobilis 2016“ dalyviai varžosi ne tik dėl pagrindinės nominacijos, bet ir dėl kitų svarbių apdovanojimų – „Saugiausio automobilio“, „Verslo klasės automobilio“, „Gražiausio dizaino automobilio“, „Moterų aistros automobilio“ ir kitų, o antrosios pagal svarbą nominacijos – „Tautos automobilio 2016“ – laureatą kaip ir pernai išrinks portalo Delfi skaitytojai.  

Šiemet renginio partnerių gretas papildęs Šiaulių bankas įsteigė ir naują nominaciją – „Optimalus pasirinkimas“. Šį apdovanojimą pelnys praktiškiausias naujas automobilis. 

Konkursui pristatytus 38 automobilius testuoti ir vertinti patikėta dešimties žurnalistų autoklubo narių komisijai, kurios sudėtyje Ramūnas Fetingis („Autopilotas“), Renaldas Gabartas (alfa.lt), Dainius Leonavičius („Ne vienas kelyje“), Vitoldas Milius („Auto Bild Lietuva“), Jurgis Paplaitis (Delfi), Dina Sergijenko („Verslo žinios“), Ilona Steponėnė (lrytas.lt), Paulius Sviklas (15min.lt), Valdas Valiukevičius („Keturi ratai“) ir Valdas Juozas Vilūnas („Keliai. Mašinos. Žmonės“).  

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Komisijos darbą palengvins tai, kad visi konkurse dalyvaujantys automobiliai bus bandomi ne tik su vienodomis padangomis, bet ir į jų bakus bus pilami vienodi, aukščiausios kokybės degalai, kuriais aprūpins dar vienas renginio partneris – UAB „Neste Lietuva“.

Prieš renginio startą Belmonto pramogų ir poilsio parke išrikiuoti konkursui pristatyti automobiliai buvo apauti naujausiomis „Continental WinterContact TS 850“ padangomis. 

Į konkurso „Metų automobilis 2016” finalą patekusių septynių automobilių sąrašas bus paskelbtas lapkričio 30-ąją, o konkurso finalinis vakaras bus surengtas gruodžio 5-ąją ten pat, kur ir startavo renginys – Belmonto pramogų ir poilsio parke. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius