Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujasis „Ford Transit“ triumfavo arktinėse varžybose

„Ford“ pasiekė įtikinamą pergalę itin sudėtingomis sąlygomis – „Transit“ ir „Transit Connect“ buvo išrinkti geriausiais savo klasėje šių metų „Arctic Van Test“ rinkimuose. Per penkias dienas komerciniai automobiliai ir jų vairuotojai turėjo įveikti išbandymus sniegu, ledu ir šalčiu Suomijos Šiaurėje, kur 50 laipsnių žemiau nulio siekianti temperatūra nėra neįprastas dalykas.
„Ford Transit“
„Ford Transit“ / „Ford“ nuotr.

Tarptautinėse ištvermės varžybose jų dalyviams teko įveikti daugiau nei 700 kilometrų apledėjusiais ir duobėtais keliais, varžytis slalomo trasoje ant apledėjusio oro uosto pakilimo tako ir vežti krovinius.

Komisija vertino komercinių automobilių praktiškumą, efektyvumą, krovinio vežimo galimybes ir vairavimo kokybę. Taip pat buvo vertinamas variklio paleidimas šaltyje, salono šildymo sistemos veikimas.

„Naujoji „Transit“ šeima buvo išbandyta pačiomis rūsčiausiomis eksploatacijos sąlygomis dar prieš pradedant jų masinę gamybą, todėl šiaurietiški bandymai mūsų automobiliams nebuvo siurprizas. Klientų sėkmė dažnai priklauso nuo komercinio automobilio gebėjimų įgyvendinti visas jam skirtas užduotis, todėl mums svarbu užtikrinti, kad „Transit“ darbą atliktų bet kur ir bet kada“, – sakė „Ford of  Europe“ komercinių automobilių linijos direktorius Paulas Randle.

(„Ford“ nuotr.)/„Ford Transit Connect“
(„Ford“ nuotr.)/„Ford Transit Connect“

Šiaurės Suomijoje automobilius vairavo 6 Europoje leidžiamų specializuotų žurnalų ekspertai, todėl vertinimai pagrįsti jų didžiule patirtimi ir gebėjimu objektyviai vertinti skirtingų gamintojų modelius. Dviguba „Ford“ pergalė yra pirmasis toks atvejis per 23 metus, kai rengiamos šios varžybos. 

„Ford Transit“ buvo geriausias 9 iš 13 vertinimo kategorijų (dar varžėsi „Meredes-Benz“, „Opel“ ir „Volkswagen“). Mažesnysis „Ford Transit Connect“ laimėjo 7 iš trylikos kategorijų ir varžėsi su „Citroen“, „Renault“ bei „Volkswagen“. Beje, didžiausių liaupsių „Connect“ susilaukė vertinant vairavimo kokybę slidžiais ir sudėtingos konfigūracijos keliais.

(„Ford“ nuotr.)/„Ford Transit Connect“
(„Ford“ nuotr.)/„Ford Transit Connect“

„Ford“ automobiliai nesunkiai laimėjo labai sunkiomis sąlygomis – trasos buvo itin slidžios ir pavojingos. Tai didelis jų privalumas, nes komerciniai automobiliai dažnai susiduria su nemaloniais gamtos siurprizais. Mūsų bandymuose siurprizai dažniausiai yra kažkur ties riba, todėl prie tokių sąlygų nepratusiems automobiliams ir žmonėms būna labai sunku“, – pažymėjo varžybas organizuojančio Suomijos žurnalo „Auto Tekniikka ja Kuljetus” atstovas Heikkis Laurellis.

VIDEO: „Arctic Van Test“ bandymai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius