-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujojo „Nissan Qashqai“ gamyba Europoje jau pradėta

Trečiadienį Sanderlando gamykloje Jungtinėje Karalystėje atidaryta visiškai naujo „Nissan Qashqai“ modelio gamybos linija ir pirmieji modeliai nuriedėjo nuo konvejerio, rašoma kompanijos pranešime spaudai.
„Nissan Qashqai“ gamyba Sanderlande
„Nissan Qashqai“ gamyba Sanderlande / „Nissan“ nuotr.

Projektuotas ir pagamintas Jungtinėje Karalystėje, „Qashqai“ sukūrė naują automobilių segmentą 2006 metais, o šiandien yra geriausiai parduodamas krosoveris bei populiariausias „Nissan“ modelis Europoje.

Po didelio dėmesio susilaukusios premjeros praėjusių metų lapkritį, naujos kartos modelio gamyba pilnu tempu prasidėjo sausio 22 dieną. Kas 61 sekundę nuo pirmos gamybos linijos nurieda naujas „Qashqai“ automobilis.

Gamykloje surengtoje iškilmingoje ceremonijoje „Nissan“ atstovas Trevoras Manas sakė: „Pradėjus gaminti „Nissan Qashqai“ 2006 metais, šis modelis pradėjo naują erą - krosoverių. Jis pradėjo naują krosoverių segmentą, kuris „Nissan“ kompaniją iškėlė į naują lygmenį Europoje ir padėjo mūsų gamyklai Sanderlande nustatyti naujus produktyvumo ir kokybės standartus. Naujasis Qashqai“, kaip nauja populiariausio modelio Europoje karta, savo drąsaus dizaino ir segmente pirmaujančių technologijų dėka, vėl pakels krosoverių segmento kartelę ir „Nissan“ prekinį ženklą į naują lygmenį.“

Tarptautinis ekonominis poveikis gaminant naują „Qashqai“ plinta iš Sanderlando į visą pasaulį. 534 milijonų svarų investicijos į naujo modelio kūrimo ir gamybos procesą įtraukė daugiau nei 224 tiekėjus iš 22 šalių, o nauji automobiliai bus eksportuojami į daugiau nei 130 pasaulio rinkų.

„Qashqai“ populiarumą lėmė jo praktiškas dizainas, inžineriniai ir technologiniai sprendimai. Man labai malonu grįžti į Sanderlando gamyklą šiandien ir padėkoti bei pagerbti tūkstančius kolegų iš „Nissan" bei tiekėjams, kurie prisidėjo prie šios sėkmės", - sakė T.Manas.

Naujasis „Nissan Qashqai“ yra surenkamas Sanderlando gamyklos pirmojoje linijoje, kuri veikia 24 valandas per parą nuo 2010 metų, kad patenkintų išaugusią paklausą. Toje pačioje linijoje yra surenkamas ir 100 proc. elektrinis „Nissan LEAF“. Tai pirmasis „Nissan“ modelis Europoje, kuris yra surenkamas naudojant bendrą „Renault-Nissan“ aljanso platformą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius