Prabanga net ir šeichams: 8,6 mln. Lt vertės serijinis „Lykan HyperSport“ debiutuos Dubajaus automobilių parodoje

Lapkričio 5-9 dienomis vyksiančioje tarptautinėje Dubajaus automobilių parodoje bus pristatytas pirmasis Arabijos superautomobilis – „Lykan HyperSport“.
"Lykan HyperSport"
"Lykan HyperSport" / „W Motors“ nuotr.

Koncepcinė šio egzotiško automobilio iš Artimųjų Rytų versija pirmą kartą buvo parodyta šių metų pradžioje. „Lykan HyperSport“ apstulbino daugumą Kataro automobilių parodos lankytojų. Net ir vietiniams šeichams ši mašina paliko didelį įspūdį.

„W Motors“ nusprendė surinkinėti tik 7 tokius modelius. Kiekvieno kaina prasidės nuo 2,5 mln. eurų (apie 8,6 mln. Lt). Už tokią kainą galima įsigyti net du „Bugatti Veyron“ arba devynis „Lamborghini Aventador“ automobilius.

W Motors nuotr./
„W Motors“ nuotr./"Lykan HyperSport"

Nors ir gamintojas yra absoliutus naujokas automobilių pramonėje, Libano kompanijos užmojai remiasi į šio segmento lubas. „Tai bus pats prabangiausias, egzotiškiausias ir technologiškai pažangiausias automobilis, kokį matė pasaulis“, – tvirtina „W Motors“.

Neįvardijama, kas šiems automobiliams tieks variklius, tačiau kompanija pasirinko 6 cilindrų horizontaliai opozicinius agregatus su dviem turbokompresoriais. Panašu, kad „Porsche“ – realiausias kandidatas į tiekėjų sąrašą, tačiau iki 750 AG bei 1000 Nm motorai gali būti tobulinami Austrijos kompanijos „Magna Steyr“ meistrų rankose.

W Motors nuotr./
„W Motors“ nuotr./"Lykan HyperSport"

Su tokia galia „Lykan HyperSport“ iki 100 km/h pagreitės per 2,8 sekundės , o maksimalus greitis sieks net 395 km/h. Tūkstantis niutonmetrų ir 750 AG per 7 laipsnių automatinę transmisiją su dvigubos sankabos sistema bus siunčiami į galinius varančiuosius ratus.

Kodėl šio automobilio kaina siekia daugiau nei aštuonis su puse milijono litų suprasti nesunku. Mat, LED žibintai bus inkrustuoti deimantais, sėdynės apsiūtos paauksuotomis siūlėmis, o kiekvienam klientui bus įteikiamas ir pusės milijono litų vertės „Cyrus Klepcys“ laikrodis. Tokių bus pagaminta tiek pat, kiek ir automobilių – septyni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius