Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektrinis visureigis „Kia e-Niro“ atvyko į Lietuvą: aiški ir kaina

Rugpjūčio pabaigoje į Lietuvos autorizuotus „Kia“ pardavimo salonus atvyko elektromobiliai „e-Niro“. Efektyvumu išsiskiriantys, 64 kWh naudingos talpos baterijas turintys modeliai jau sulaukė ne vieno išankstinio užsakymo, o dabar visi susidomėję klientai automobilius galės ir išbandyti, rašoma pranešime.
„Kia e-Niro“
„Kia e-Niro“ / Vytauto Pilkausko nuotr.
Temos: 2 KIA Elektromobilis

„Kia e-Niro“ krosoveris visose rinkose, kuriose tik debiutavo, tapo populiariu modeliu. Neabejojama, jog tokia ateitis jo laukia ir Lietuvoje. Erdvės, kainos ir praktiškumo santykis prilygsta, o kai kuriais aspektais net ir lenkia pasaulio elektromobilių lyderiais vadinamus „Tesla“ modelius.

Išsiskiria efektyvumu

Į „Kia e-Niro“ montuojama 67,1 kWh bendrosios talpos baterija, kurioje panaudojamos 64 kWh. Namuose sumontuotu 10,5 kW galios krovikliu tokios baterijos įkrovimas trunka 7 val., o 100 kW galios greitojo įkrovimo stotelėje – 54 min.

Vidutinės elektromobilio energijos sąnaudos yra 15,9 kWh/100 km, o su visiškai įkrauta baterija „e-Niro“ gali įveikti 455 km (matuojant naujuoju WLTP režimu).

150 kW (204 AG) pajėgumą ir 395 Nm sukimo momentą pasiekiantis elektrinis variklis užtikrina priekiniais ratais varomo krosoverio dinamiškumą – iki 100 km/val. jis įsibėgėja vos per 7,8 sek.

4375 mm ilgio krosoverio plotis yra 1805 mm, o aukštis – 1560 mm. Penkiaviečio 2700 mm ratų bazę turinčio elektromobilio masė yra 1812 kg, o į jo bagažinę telpa 451 l krovinio. Nulenkus galines sėdynes bagažinės talpa padidėja iki 1405 l.

Gerai pasirodė elektromobilių varžybose

„Kia e-Niro“ savo galimybes įrodė birželio mėnesį vykusiose elektromobilių varžybose – pačių pajėgiausių elektromobilių klasėje jis nusileido tik gerokai talpesnes baterijas turintiems modeliams: Lietuvoje neparduodamam „Tesla Model 3“ (75 kWh baterija) ir triskart brangesniam „Porsche Taycan“ (95 kWh). „e-Niro“ ekipažas 500 km atstumą įveikė per 5 val. 55 min. ir vos 9 min. atsiliko nuo nugalėtojų su „Tesla“.

Lietuvos rinkai tiekiami „Kia“ elektromobiliai yra gausiai sukomplektuoti – išsiskiria dideliu komforto ir saugumo įrangos paketu. Jau standartinėje jo įrangoje yra „Bi-LED“ prisitaikančių žibintų sistema, automatiškai perjungiamos artimosios ir tolimosios šviesos, adaptyvinė greičio palaikymo sistema, šildomas vairas ir sėdynės (papildomai užsakomos ir ventiliuojamos), „Apple CarPlay“ bei „Android Auto“ programos, bevielis telefono kroviklis.

Elektromobiliui, kaip ir kitiems „Kia“ modeliams, suteikiama 7 metų arba 150 000 km garantija.

„Kia e-Niro“ jau galima apžiūrėti ir išbandyti visose Lietuvoje esančiose autorizuotose „Kia“ atstovybėse. Automobilio kaina prasideda nuo 47 900 Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius