-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prekyboje pasirodė naujosios kartos „Volkswagen Passat“

Geriausiai pasaulyje parduodamą automobilį – naują „Volkswagen Passat“ – iš platintojų galima įsigyti jau šiandien, pirmąjį rugsėjo penktadienį. „Passat“ debiutuoja su nauju varikliu, mažesnio svorio, praturtintas naujausiomis pagalbinėmis sistemomis, informacijos, pramogų bei komforto įranga, rašoma kompanijos pranešime spaudai.
Naujasis „VW Passat“
Naujasis „VW Passat“ / „Volkswagen” nuotr.

Visos „Passat“ kartos patenka į populiariausių pasaulyje vidutinės klasės automobilių kategoriją. „Volkswagen“ septintosios kartos modelis pagal pardavimų skaičių 2013 metais užėmė pirmą vietą visame pasaulyje – 1,1 milijonų vienetų. 

Kad sėkmė lydėtų ir aštuntąją modelio kartą, vėl siūlomi du naujojo „Passat“ variantai – „Sedan“ ir „Variant“, be to, jis turi daugybę įvairių naujovių.

Į automobilio įrangą įeina tokios sistemos, kaip aktyvus informacijos ekranas (skaitmeninis matavimo instrumentų panelis), taikomųjų programų pagrindu sukurta gale sėdinčių keleivių pramoginė sistema planšetiniams kompiuteriams, priekinė pagalbinė sistema su pagalbine stabdymo mieste sistema ir pėsčiųjų stebėjimo funkcija bei dar trys naujos sistemos: pagalbinė avarinė (jos dėka esant avarinei situacijai transporto priemonė sustoja), priekabos stabilumo kontrolė (padedanti valdyti automobilį su priekaba) ir pagalbinė spūsčių sistema.

„Volkswagen” nuotr./Naujasis „VW Passat“
„Volkswagen” nuotr./Naujasis „VW Passat“

Į naująjį „Passat“ montuojami įvairūs benzininiai ir dyzeliniai varikliai su turbokompresoriumi ir  tiesioginio įpurškimo sistema, išvystantys nuo 88 kW/120 AG iki 206 kW/280 AG pajėgumą. Prekybos pradžioje dar nebus siūlomi automobiliai su visais varikliais, tačiau pamažu jų gamą papildys 1,4 TSI BMT 4Motion, 1,8 TSI BMT su DSG pavarų dėže ir 2,0 TDI BMT100KW/150 AG su visais varomais ratais. 

Visi varikliai atitinka „Euro 6“ išmetimo standartą, o degalų sąnaudos ir CO2 emisijos kiekis yra sumažintas 20 proc. Visos versijos turi „Start-Stop“ sistemą ir regeneracinio stabdymo sistemą. Pirmą kartą bus pristatyta hibridinė „Passat plug-in“ versija (TSI 115 kW galingumo variklis ir 80 kW galingumo elektros variklis su išoriškai pakraunamu akumuliatoriumi). Tai bus galingiausias prie elektros tinklo jungiamas „Volkswagen“ hibridas, kurio sistemos galingumas – 155 kW/ 211 AG. Su pakrautu akumuliatoriumi juo bus galima nuvažiuoti 50 km.

Lietuvoje naujojo „Volkswagen Passat“ sedano kaina prasidės nuo 20 203 eurų (69 756 litų), o „Passat Variant“ – nuo 21 214 eurų (73 247 litų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius