Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prognozė: dėl „Volkswagen“ bėdų Europoje šiemet sumažės dyzelinių automobilių dalis

Vakarų Europoje dėl „Volkswagen“ skandalo mažėja dyzelinių automobilių pardavimai, ir ekspertai iš „LMC Automotive“ prognozuoja, kad tokių automobilių dalis rinkoje šiemet smuktels žemiau 50 proc. ribos.
Taršos matavimas
Taršos matavimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Remdamiesi duomenimis apie naujų automobilių registravimą septyniolikoje Vakarų Europos šalių šių metų sausio-rugsėjo mėnesiais, „LMC Automotive“ ekspertai prognozuoja, kad dyzelinių automobilių dalis šiais metais sumažės 2,6 proc. iki 49,3 proc., o tai yra mažiausias lygis nuo 2009 metų. O dyzelinių automobilių dalies mažėjimo tempas bus didžiausias per dešimt metų.

Dyzelinių automobilių pardavimai Vakarų Europoje piką pasekė 2011 metais, ir jų dalis siekė 55,7 proc. Tačiau nuo tada kasmet ši dalis mažėja vidutiniškai 0,95 proc.

Ekspertų teigimu, dyzelinių automobilių paklausą gerokai sumažino kilęs „Volkswagen“ skandalas, kuomet Vokietijos automobilių gamybos milžinė pripažino, jog vienuolikoje milijonų jos pagamintų automobilių visame pasaulyje buvo įdiegta speciali programinė įranga, leidusi klastoti duomenis apie šių automobilių išmetamų dujų kiekį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius