Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prognozė: dėl „Volkswagen“ bėdų Europoje šiemet sumažės dyzelinių automobilių dalis

Vakarų Europoje dėl „Volkswagen“ skandalo mažėja dyzelinių automobilių pardavimai, ir ekspertai iš „LMC Automotive“ prognozuoja, kad tokių automobilių dalis rinkoje šiemet smuktels žemiau 50 proc. ribos.
Taršos matavimas
Taršos matavimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Remdamiesi duomenimis apie naujų automobilių registravimą septyniolikoje Vakarų Europos šalių šių metų sausio-rugsėjo mėnesiais, „LMC Automotive“ ekspertai prognozuoja, kad dyzelinių automobilių dalis šiais metais sumažės 2,6 proc. iki 49,3 proc., o tai yra mažiausias lygis nuo 2009 metų. O dyzelinių automobilių dalies mažėjimo tempas bus didžiausias per dešimt metų.

Dyzelinių automobilių pardavimai Vakarų Europoje piką pasekė 2011 metais, ir jų dalis siekė 55,7 proc. Tačiau nuo tada kasmet ši dalis mažėja vidutiniškai 0,95 proc.

Ekspertų teigimu, dyzelinių automobilių paklausą gerokai sumažino kilęs „Volkswagen“ skandalas, kuomet Vokietijos automobilių gamybos milžinė pripažino, jog vienuolikoje milijonų jos pagamintų automobilių visame pasaulyje buvo įdiegta speciali programinė įranga, leidusi klastoti duomenis apie šių automobilių išmetamų dujų kiekį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius