Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1962-ųjų „Ferrari“ parduotas už rekordinius 38,1 mln. dolerių

„Ferrari 250 GTO Berlinetta“ Kalifornijoje vykstančiame aukcione parduotas už rekordinę sumą – 38,1 mln. dolerių, praneša „Bloomberg“.
„Ferrari 250 GTO Berlinetta“
„Ferrari 250 GTO Berlinetta“ / „Bonhams“ nuotr.
Temos: 1 Ferrari

Tikėtasi, kad 1962-ųjų dvivietį automobilį pavyks parduoti už 30–40 mln. dolerių. Aukcioną organizavusios įmonės „Bonhams“ generalinis direktorius Robertas Brooksas tikėjosi, kad kaina bus rekordinė – viršys 29,7 mln. dolerių, už kuriuos pernai buvo parduotas 1954-ųjų „ Mercedes-Benz W196R“.

Šis „Ferrari“ yra iš „Maranello Rosso“ kolekcijos dalis, jo važiuoklės numeris – 3851 GT. „Bonhams“ teigimu, iš viso yra pagaminti tik 39 tokie automobiliai.

Pirmasis automobilio savininkas buvo prancūzų lenktynininkas Jo Schlesseris, kuris vairavo automobilį „Tour de France Automobile“ lenktynėse 1962 metais, rašo „The Local“. Prie šio automobilio vairo sėdęs J.Schlesserio draugas Henri Oreiller žuvo „Coupes du Salon“ lenktynėse.

„Automobilis buvo smarkiai apgadintas ir gedintis J.Schlesseris grąžino jį gamyklai sutaisyti ir vėliau pardavė“, – pranešė „Bonhams“.

Automobilį nusipirko italas Paolo Colombo, vėliau pardavė jį Ernesto Prinoth. 1965 metais automobilį įsigijo Fabrizio Violati, kuriam automobilis priklausė iki jo mirties 2010 metais. 
Naujojo automobilio savininko pavardė neviešinama.

Tarp žvaigždžių, turinčių „Ferrari 250 GTO“, yra dizaineris Ralphas Laurenas, „Pink Floyd“ būgnininkas Nickas Masonas ir „Wal-Mart“ paveldėtojas Robas Waltonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius