Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Renault“ finansiniai rezultatai: priešingų tendencijų aplinkoje – didesnis veiklos pelnas

Komentuodamas rezultatus, „Renault“ pirmininkas ir prezidentas Carlosas Ghosnas pasakė: „Naujų modelių, kuriuos neseniai pateikėme rinkai, sėkmė per I pusmetį užtikrino didesnį įregistruotų naujų „Renault“ automobilių skaičių ir leido gauti daugiau pelno. Rezultatai rodo, kad nenukrypstamai žengiame metinių tikslų link“.
„Megane R.S. 275 Trophy“
„Megane R.S. 275 Trophy“ / „Renault” nuotr.

2014 m. birželio pabaigos duomenimis, visame pasaulyje „Renault“ įmonių grupė jau buvo pardavusi 1 365 988 transporto priemones. Tai reiškia, kad palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, per 2014 m. I pusmetį pasaulinėje rinkoje lengvųjų automobilių ir LKA įregistruota 4,7 proc. daugiau, o pardavimų apimtys išaugo 4,1 proc. Puikūs įmonių grupės pirmojo pusmečio veiklos rezultatai Europoje, kuriuos lėmė naujų modelių sėkmė, leido 1,0 procentiniu punktu padidinti rinkos dalį ir išlyginti staigaus nuosmukio svarbiausiose sparčiai augančiose rinkose poveikį.

2014 m. I pusmečio įmonių grupės pajamos siekė 19 820 mln. eurų, t. y. buvo 3,0 proc. mažesnės nei per 2013 m. I pusmetį.

„Renault” nuotr./„Megane R.S. 275 Trophy-R“
„Renault” nuotr./„Megane R.S. 275 Trophy-R“

Automobilių gamybos ir pardavimų dalis sudarė 18 739 mln. eurų, arba 3,3 proc. mažiau nei per atitinkamą 2013 m. laikotarpį. Pagrindinė šio sumažėjimo priežastis – neigiamas pasikeitusių valiutos kursų poveikis. Nepaisant didesnio įregistruotų naujų automobilių skaičiaus, pardavimo apimčių poveikis irgi buvo neigiamas, kurį atspindėjo ir atsargų koregavimas nepriklausomų prekybos atstovų salonuose.

Pasiekti gerų šio laikotarpio rezultatų padėjo ir didesni pardavimai partneriams. Jų augimui įtakos turėjo teigiamas kainų strategijos sparčiai augančiose rinkose, kuria siekiama sumažinti silpnų užsienio valiutų įtaką, poveikis.

Įmonių grupės veiklos pelnas siekė 729 mln. eurų (atitinkamai 583 mln. eurų per 2013 m. I pusmetį) ir sudarė 3,7 proc. pajamų (atitinkamai 2,9 proc. pajamų per 2013 m. I pusmetį).

Automobilių gamybos ir pardavimų veiklos pelnas nuo 137 mln. eurų išaugo iki 348 mln. eurų ir sudarė 1,9 proc. pajamų apimties. Nepaisant neigiamo užsienio valiutos kursų svyravimų bei produktų ir kainų derinių tobulinimo poveikio, geresnius rezultatus užtikrino didesnės pardavimų apimtys Europoje ir griežta išlaidų kontrolė.

Kitos veiklos pajamų ir išlaidų rezultatas buvo neigiamas, t. y. -265 mln. eurų. Pagrindinė priežastis – atidėjimai pagal Prancūzijoje pasirašytą konkurencingumo sutartį ir turto vertės sumažėjimas.

„Renault” nuotr./„Megane R.S. 275 Trophy“
„Renault” nuotr./„Megane R.S. 275 Trophy“

Todėl 2014 m. I pusmečio veiklos pelnas buvo 461 mln. eurų (atitinkamai 249 mln. eurų nuostolis per 2013 m. I pusmetį).

Susijusių įmonių, daugiausia „Nissan“, dalis per 2014 m. I pusmetį sudarė 725 mln. eurų (atitinkamai 749 mln. eurų per 2013 m. I pusmetį).

Grynasis pelnas siekė 801 mln. eurų, o įmonių grupės dalis pelne – 749 mln. eurų (2,75 eurų vienai akcijai, palyginti su 0,14 eurų 2013 m. I pusmetyje).

Automobilių gamybos ir pardavimų veiklos laisvų pinigų srautai per šį laikotarpį buvo neigiami ir siekė -360 mln. eurų, įskaitant neigiamą 861 mln. eurų apyvartinių lėšų poreikio pasikeitimo įtaką.

2014 m. birželio pabaigoje visų atsargų lygis (įskaitant nepriklausomus prekybos atstovų tinklus) dienomis buvo 62 pardavimo dienos (2013 m. birželio pabaigoje – 67 dienos).

Automobilių gamybos ir pardavimų padalinio grynieji pinigų srautai 2014 m. birželio pabaigoje buvo teigiami ir sudarė 791 mln. eurų, tačiau jei palygintume su 2013 m. gruodžio 31 d., kai siekė 970 mln. eurų, matyti, kad rezultatas yra prastesnis.

2014 m. perpsektyvos

Pirmojo pusmečio tendencijos pagrindinėse įmonių grupės rinkose buvo labai nevienodos. Nors svarbiausios sparčiai augančios rinkos patyrė nuosmukį, vis dėlto atsigavimas Europos rinkoje vyko gerokai sparčiau nei prognozuota.

Vyraujant tokiai neapibrėžtai aplinkai, įmonių grupė prognozuoja, kad sparčiai augančios rinkos ir toliau trauksis, o patikslinusi 2014 m. Europos rinkos prognozes tikisi, kad augimas sieks ne anksčiau skelbtus 2 – 3 proc., o 3 – 4 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius