-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Renault-Nissan“ aljansas ir Turkijos miesto Gaziantepo savivaldybė pasirašė susitarimą dėl partnerystės kūrimo

Viso šito tikslas – sukurti partnerystę, kuri skatintų elektra varomų transporto priemonių populiarinimą Gaziantepo mieste. Kovo 12 d., dalyvaujant Gaziantepo savivaldybės merui Asım Güzelbey, susitarimą pasirašė „Gaski“ generalinis direktorius Fahreddin Uslusoy, „Renault MAIS“ vykdomasis direktorius İbrahim Aybar ir „Renault Oyak“ vykdomasis direktorius Tarık Tunalıoğlu.
„Renault-Nissan“ aljansas ir Gaziantepo savivaldybė
„Renault-Nissan“ aljansas ir Gaziantepo savivaldybė

Susitarimą sudaro elektromobilių įkrovimo tinklo, kurį planuojama paleisti dar šiais metais, diegimas Gaziantepo savivaldybėje bei 50 elektra varomų automobilių išnaudojimas miesto savivaldybės tarnybų automobilių parkui.

Tai – trečiasis aljanso ir Turkijos pasirašytas supratimo memorandumas: pirmasis buvo pasirašytas su Stambulo savivaldybės kompanija „Istanbul Enerji“, o antrasis – su Ankaros savivaldybe.

Abi šalys nutarė pradėti skatinti elektra varomų transporto priemonių naudojimą, siekiant sumažinti CO2 emisijas ir stabdyti klimato šilimą. Sudaryta darbo grupė turės: rengti projektus, skatinančius teigiamą požiūrį į elektra varomų transporto priemonių bei jų įkrovimo tinklo naudojimą Gaziantepe; įrengti ir plėtoti elektromobilių įkrovimo stočių tinklą; įgyvendinti specialius projektus automobilių parkams, viešosioms erdvėms ir miestams; analizuoti nuostatas, susijusias su elektra varomų transporto priemonių įkrovimo stočių įrengimu bei eksploatavimu.

Gaziantepo savivaldybė taip pat planuoja išsinuomoti 50 elektra varomų transporto priemonių savo automobilių parkui, kai tik Turkijos rinkai bus pristatyti „Renault“ automobiliai.

Gaziantepo savivaldybė

Dėl augančio problemų, kylančių dėl nekontroliuojamo energijos išteklių naudojimo, skaičiaus, Gaziantepo savivaldybė siekia rūpintis planetos ateitimi remdama aplinką tausojančius projektus ir savo gyventojus aprūpindama moderniais sprendimais. Gaziantepas stengiasi užtikrinti malonią miesto aplinką savo gyventojams. Miestas pasižymi stipriu turistiniu potencialu.

„Gaski Enerji“

„Gaski Enerji“ yra Turkijos energijos kompanija, siekianti miesto gyventojams teikti modernias ir aplinką tausojančias paslaugas, naudodamasi moderniausiomis technologijomis. „Gaski“ dirba kartu su ūkiniais subjektais ir kompanijomis, kad optimizuotų energijos vartojimą.

„Renault“

Su partnere „Nissan“, „Renault“ siekia tapti nulinės emisijos mobilumo lydere, pirmąja automobilių gamintoja, už patrauklią kainą parduodančia daugiausiai elektra varomų keleivinių ir lengvųjų komercinių automobilių. Šie metai „Renault“ istorijoje bus ypatingi, nes bus pristatyti trys elektromobilių modeliai: „Fluence Z.E.“, „Kangoo Z.E.“ ir „Twizy“, o 2012 m. – ir „ZOE“.

„Renault“ gamyba ir pardavimai Turkijoje yra sėkmingi. 2009 m. lapkritį „Renault“ paskelbė, kad vieną iš savo keturių elektromobilių, „Fluence Z.E.“, ji gamins Bursa gamykloje. „Fluence Z.E.“ bus pirmoji masiškai gaminama elektra varoma transporto priemonė Turkijoje.

„Renault-Nissan“ aljansas

2010 m. „Renault-Nissan“ aljansas pardavė daugiau negu 7 200 000 transporto priemonių. Iki šiol aljansas visame pasaulyje bendradarbiavo su daugiau negu 90 vyriausybių, savivaldos organų ir kompanijų, kurios siekia paruošti rinkas ir infrastruktūrą sėkmingai elektra varomų transporto priemonių integracijai visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius