-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Saugiausi Lietuvoje – šeimyniniai automobiliai, pavojingiausi – BMW

Draudimo bendrovės „PZU Lietuva“ duomenys liudija, kad saugiausiai Lietuvoje jaučiasi populiariausių vienatūrių šeimyninių automobilių savininkai. Šie automobiliai rečiausiai patenka į eismo įvykius ir yra mažiau vagiami. Nelaimės nešėjų sąraše pirmauja BMW.
1 serijos BMW – skrydis pirma klase
BMW / Tomo Digaičio/GAZAS.LT nuotr.
Temos: 1 BMW

„PZU Lietuva“ Produktų ir rizikos valdymo departamento direktorius Edvardas Skupas teigia, kad mažiausiai galvos skausmo savininkams sukelia „Ford Galaxy“, „Opel Zafira“, „Opel Meriva“, „Renault Scenic“, „Renault Espace“, „Volkswagen Sharan“, tarp saugių automobilių patenka ir „Volvo V40“.

„Išvardyti automobiliai patyrė mažiausiai avarijų ir pavogtųjų sąraše jų šiemet gerokai mažiau. Tokius rodiklius sąlygoja du faktoriai – automobilius vairuojančių asmenų drausmingumas ir naudojamos automobilių apsaugos sistemos. Tikėtina, kad vienatūrius šeimos automobilius vairuoja asmenys, vežantys šeimas, vaikus, taigi jie jaučia didesnę atsakomybę už keleivius ir yra atsargesni. Be to, šie žmonės ir šeimos turtą saugo labiau – renkasi patikimesnes apsaugos sistemas“, – teigia „PZU Lietuva“ Produktų ir rizikos valdymo departamento direktorius.

Anot jo, 2011-aisiais „PZU Lietuva“ fiksuoja ir sumažėjusį bendrą automobilių vagysčių skaičių. Per 10 šių metų mėnesių „PZU Lietuva“ užfiksavo 29 automobilių vagystes, o pernai per visus metus atlyginti nuostoliai 50 pavogtų lengvųjų automobilių savininkams.

Brangūs automobiliai vagiami rečiau – juose montuojamos aukštesnės klasės apsaugos sistemos

Mažėjantį vagysčių skaičių draudikai sieja su populiarėjančiu KASKO draudimu ir tobulėjančiomis apsaugos sistemomis, mat viena iš būtinų KASKO draudimo sąlygų yra reikiamo lygio automobilio apsaugos sistema. Todėl, didėjant KASKO draudimu apdraustų automobilių skaičiui, gatvėse ir kiemuose daugėja tinkamai saugomų automobilių. Be to, tobulėja ir pačios apsaugos sistemos, o tai lemia didesnį surandamų automobilių procentą. „PZU Lietuva“ statistika patvirtina ir bendrą Lietuvos tendenciją, liudijančią, kad automobilių vagiama mažiau.

Kalbėdamas apie nesaugiausius automobilius, E.Skupas sakė, kad tiek šiais, tiek praėjusiais metais dažniausiai buvo vagiami „Audi“ ir „Volkswagen“ automobiliai. Šiemet iš pavogtų automobilių sąrašo dingo „Mercedes-Benz“ mašinos. Į eismo įvykius dažniausiai pateko ir detales vagiančių ilgapirščių dėmesio daugiausia sulaukė BMW.

„Draudikų turima statistika leidžia teigti, kad BMW markės automobiliai yra didžiausias galvos skausmas ir draudikams, ir policijai. Matyt, šio automobilio techninėms galimybėms sunku atsispirti, todėl juos vairuojantys asmenys kur kas labiau linkę rizikuoti, taigi dažniau už kitus patenka į eismo įvykius. Iš tiesų visuomenėje susiklostęs požiūris į BMW automobilius turi pagrindo“, – svarsto „PZU Lietuva“ Produktų ir rizikos valdymo departamento direktorius.

„PZU Lietuva“ ekspertas teigia, kad brangūs automobiliai vagiami rečiau – juose montuojamos aukštesnės klasės apsaugos sistemos ir savininkai brangius automobilius saugo daug atsakingiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius