Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 29 /14:23

„Spyker Cars“ kompaniją įsigijo investicinė bendrovė iš JAV

„Swedish Automobile“ kompanija Konektikute įsikūrusiai „North Street Capital“ investicinei bendrovei pardavė vieną iš dviejų savo valdomų automobilių gamintojų „Spyker Cars“, praneša „Financial Times“. Sandėris įvyko tada, kai kompanija nerado bendros kalbos su Vladimiru Antonovu ir jo partneriais iš Didžiosios Britanijos.
„Spyker“
„Spyker“ / Gamintojo nuotr.

Aiškumo dėlei reikėtų pasakyti, kad „Swedish Automobile“ kompanija iki vakar vakaro valdė du automobilių gamintojus – problemų kamuojamą SAAB ir sportinius automobilius gaminantį „Spyker Cars“. Pastarasis ir buvo parduotas amerikiečiams, SAAB vis dar lieka „Swedish Automobiles“ kompanijos rankose.

Nors pardavimo sandorio nepatvirtino nei „Swedish Automobiles“, nei „North Street Capital“, tokiu solidžią reputaciją turinčiu leidiniu kaip „Financial Times“ abejoti nederėtų.

Apie „Spyker Cars“ pardavimą kalbama jau ne pirmas mėnuo. Ilgą laiką buvo manoma, kad šią Olandijoje įsikūrusią kompaniją pirks Vladimiras Antonovas su partneriais, tačiau kompanijos nesugebėjo susitarti. Kad ponas Antonovas turi kitokių planų, liudija ir faktas, kad vos praeitą savaitę jis paskelbė planuojantis prikelti „Jensen Interceptor“ sportinį automobilį.

Šis pardavimas turėtų gerokai optimistiškiau nuteikti SAAB automobilių gerbėjus. „Swedish Automobiles“ sunkiai sekėsi surinkti reikiamų pinigų skoloms ir atlyginimams. Ir nors „Spyker Cars“ pardavimas neatneš visų reikiamų pinigų, kažkuriam laikui jų tikrai užteks. Tikėtina, kad bus sumokėtos skolos detalių tiekėjams, darbuotojams ir kompanija galės susikoncentruoti vienam tikslui – gaminti automobilius.

Papildyta 14:20: Pasak „Automotive News“, šio sandorio vertė – 32 mln. eurų (apie 110 mln. lt.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius