Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Subaru“ išlieka saugiausių automobilių gamintoju JAV

JAV automobilių draudimo bendrovių remiama ne pelno organizacija Greitkelių saugos draudimo institutas (Insurance Institute of Highway Safety, IIHS) 2013 m. naująjį „Forester“ įvertino aukščiausiu balu – „TOP SAFETY PICK +“ (TSP+), rašoma „Subaru“ pranešime spaudai.
„Subaru Forester“ bandymai sniego nuklotoje Suomijoje
Asociatyti nuotr.: „Subaru Forester“ / Marko Makinen/„Subaru“ nuotr.

„Subaru“ ir toliau lieka vienintelė gamintoja, kurios visi modeliai JAV IIHS įvertinti kaip „Top Safety Pick“. 2013 m., be „Forester“, TSP+ balu įvertinti modeliai „Legacy“ ir „Outback“.

Bendrovė „Subaru“ nuoširdžiai rūpinasi sauga ir nepaliaujamai tobulina ir gerina savo automobilių saugą. Vis dėlto susidūrimo bandymai tampa vis sunkesni ir iš gamintojų reikalaujama vis daugiau. Be „Top Safety Pick“ (TSP), JAV IIHS neseniai pradėjo taikyti naują vertinimo balą TSP+, kuris skiriamas, jeigu automobilis ne mažiau kaip keturiose kategorijose iš penkių įvertinamas „gerai“, o penktojoje – ne prasčiau kaip „patenkinamai“.

Naujas vertinimo elementas yra susidūrimo bandymas, per kurį 65 km/val. greičiu važiuojantis automobilis ketvirtadaliu priekinės dalies atsitrenkia į nejudamą kliūtį. Per šį bandymą imituojamas susidūrimas su kitu automobiliu, medžiu arba stulpu.

IIHS atlieka įvairius susidūrimo bandymus, įskaitant priekinį ir šoninį susidūrimus ir apvirtimą, taip pat vertina galvos apsaugas, sėdynes, saugos diržus ir oro pagalves. Vertinimo lygiai: gerai, patenkinamai, ribinis, prastai.

Naujasis „Subaru Forester“ taip pat išbandytas pagal Europos NCAP ir Japonijos NCAP 2013 m. kriterijus ir įvertintas penkiomis žvaigždutėmis.

„Subaru“ jau ketveri metai yra vienintelis gamintojas JAV rinkoje, kurio visi parduodami modeliai įvertinti „Top Safety Pick“ balu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius