Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Toyota“ akceleratoriaus pedalo problema tęsiasi: atšaukta dar 2.17 mln. automobilių

Europiečiai gali būti ramūs – šios problemos kamuoja tik JAV per pastaruosius metus pagamintus automobilius. „Toyota“ jau praėjusiais metais buvo pagarsėjusi dėl po automobilio kilimėliu galinčio palįsti pedalo, kas sukelia nevaldomą mašinos greitėjimą.
„Toyota“ akceleratoriaus pedalo problema tęsiasi
„Toyota“ akceleratoriaus pedalo problema tęsiasi
Temos: 1 „Toyota“

Pastarieji du milijonai automobilių prisideda prie 12 mln., „Toyota“ atšauktų per pastaruosius porą metų. Gamintojai yra sulaukę begalės skundų dėl užsikertančios akceleratoriaus paminos, kuri ne kartą sukėlė avariją bei žmonių sužalojimus.

Į „Toyota“ servisus turės užsukti 600 tūkst. „4Runner“ vairuotojų bei 761 tūkst. RAV4, 17 tūkst. „Lexus LX 570“, 20 tūkst. „Lexus GS“, 372 tūkst. „Lexus RX“ ir 397 tūkst. „Toyota Highlander“ modelius turinčių žmonių. Visų automobilių pagaminimo metai yra tarp 2003 bei 2011, tad „kojų kilimėlio“ problema japonų gamintojo automobiliuose egzistuoja jau senokai.

Nors ši bėda yra gerokai paprastesnė už kitų gamintojų patirtus nemalonumus (žr. susijusius straipsnius), ji susilaukė kur kas didesnio atgarsio visame pasaulyje. Visų pirma, už kilimėlio užkrentantis ir užsikertantis akceleratoriaus pedalas sukėlė nemažai eismo įvykių, o ir pati „Toyota“ jau kurį laiką buvo žinoma kaip patikimiausių automobilių gamintoja visame pasaulyje.

Atrodo, tokia tokia sąlyginė smulkmena, tačiau „Toyota“ populiarumas dabar tikrai nepadidės, kaip kad nedidėjo ir po ankstesnių modelių atšaukimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius