Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volkswagen“ grupės sportinius ir prabangius automobilius kurs „Porsche“

Nebūna namų be dūmų. Po nedidelių konfliktų ir užsitęsusių debatų, VW grupės valdyba nusprendė, kad visai grupei sportinius ir prabangius automobilius kurs „Porsche“, ne „Audi“.
„Porsche Panamera” – pasaulinės premjeros belaukiant
„Porsche Panamera” / Gamintojo nuotr.

Šios naujienos buvo praneštos pačio VW vadovo Martino Winterkorno prieš pat lapkričio 30–osios valdybos posėdį. Taigi, „Porsche“ prisijungia prie VW grupės ir tampa dešimtąja automobilius gaminančia kompanija po vienu dideliu VW skėčiu.

Oficialaus pranešimo šia tema dar nesulaukėme, tačiau tai tik laiko klausimas. Pagal mūsų žinias, „Porsche“ kurs naują „modulinę standartinę platformą“, kurios pagrindu bus pagaminta sekanti „Panamera“, visi didieji „Bentley“ ir galbūt kiti automobiliai. Taip pat, „Porsche“ kur dar vieną, sportinio automobilio platformą su varikliu automobilio centre. Laukiame šios platformos vaisių su „Porsche“, „Audi“ ir „Lamborghini“ ženkleliais.

Tuo tarpu „Audi“ ir toliau lieka atsakinga už kompanijos „modulinę išilginę platformą“ su priekyje skersai sumontuotu varikliu. Šiuo receptu jau gaminami dauguma VW grupės automobiliu – „Audi A4“, A5, „VW Passat“ ir t.t.

Šio sandorio esmė – sutaupyti kuo daugiau pinigų ir padėti VW grupei nuversti „Toyota“ nuo didžiausio automobilių gamintojo pasaulyje sosto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius