Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Volkswagen“ įdarbino 3000 žmonių – atidaryta nauja gamykla Lenkijoje

Vos per 23 mėnesius pastatyta naujoji „Volkswagen“ gamykla Vžesnioje – greičiausiai įrengtas tokio tipo pastatas Europoje. Vokiečių gamintojas 2016 m. spalio 24-ąją paskelbė oficialų gamyklos atidarymą, kuriame dalyvavo daugiau nei 1000 „Volkswagen“ vadovų, vietos verslininkų ir žurnalistų.
Naujoji „Volkswagen“ gamykla Vžesnijoje
Naujoji „Volkswagen“ gamykla Vžesnioje

Naujoji gamykla sukūrė apie 3000 darbo vietų, o čia bus pagaminta 100 tūkst. transporto priemonių kasmet.

„Naujos gamyklos pastatymas rekordiniu greičiu demonstruoja esmines mūsų vertybes: aiškius tikslus, komandinį darbą ir ryžtingą ambicingų projektų įgyvendinimą“, – atidarymo metu sakė „Volkswagen Truck & Bus“ vadovas Andreasas Renschleris.

Naujoji gamykla užima 2,2 km2 plotą ir yra strategiškai svarbi visai „Volkswagen“ grupei – A.Renschleris pabrėžė, kad ji padės suspėti su augančia komercinių automobilių paklausa.

Gamybos pradžioje Vžesnioje bus surenkami „Volkswagen Crafter“ ir MAN TGE modeliai – jie yra beveik identiški, skiriasi tik jų išorės apdaila.

Tai jau antroji „Volkswagen“ gamykla Lenkijoje. Kitoje, esančioje Polkovicės mieste, surenkami „VW Group“ varikliai, kurie vėliau keliauja į „Škoda“, „Audi“, „Volkswagen“ bei SEAT automobilius.

Vžesnia naujajai „Volkswagen“ gamyklai buvo pasirinkta neatsitiktinai: miestas įsikūręs netoli pusę milijono gyventojų ir oro uostą turinčios Poznanės, šalia – pagrindinė Lenkijos automagistralė, jungianti Vokietiją su Varšuva.

Daugiau informacijos, video ir nuotraukų apie moderniausią automobilių gamyklą Europoje ir joje panaudotus naujus sprendimus pateiksime artimiausiomis dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius