Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volkswagen“ ir „Toyota“ investuoja į konkuruojančius pavežėjimo paslaugų teikėjus

Investuoti į pavežėjimo paslaugas teikiančias įmones nusprendė dar dvi didžiosios automobilių gamintojos – „Toyota“ ir „Volkswagen“.
„Uber“ būstinė San Franciske
„Uber“ būstinė San Franciske / „Scanpix“/AP nuotr.

Japonijos „Toyota“ ir pavežėjimo paslaugų milžinė „Uber“ pranešė, jog pasirašė susitarimo memorandumą, pagal kurį ieškos galimybių bendradarbiauti, pirmiausia tose šalyse, kuriose pavežėjimo paslaugų rinka auga.

„Bendradarbiaudami su „Uber“, norime ištirti naujus būdus teikti klientams saugias, patogias ir patrauklias mobilumo paslaugas“, – pareiškė aukštas pareigas einantis „Toyota“ pareigūnas Shigekis Tomoyama.

Memorandume taip pat numatytos strateginės investicijos, kurias skirs „Toyota Financial Services Corporation“ ir fondas „Mirai Creation Investment Limited Partnership“. Investicijų suma nenurodoma.

Įmonėms bendradarbiaujant, bus sukurtos naujos automobilių išperkamosios nuomos galimybės. Pavyzdžiui, automobilių pirkėjai galės išperkamosios nuomos būdu pirkti savo automobilius iš „Toyota Financial Services“, o įmokas arba jų dalį mokėti iš pajamų, kurias gauna, kaip „Uber“ vairuotojai.

Tuo tarpu Vokietijos automobilių milžinė „Volkswagen“ „Uber“ konkurentui „Gett“, kuris veikia daugiau kaip 60 miestų visame pasaulyje, įskaitant Londoną, Maskvą ir Niujorką, skyrė 300 mln. JAV dolerių strateginę investiciją.

„Iki 2025 metų planuojame tapti mobilumo rinkos lyderiais. Būtent todėl partnerystė su „Gett“ yra svarbus žingsnis įgyvendinant naują „Volkswagen“ įmonių grupės strategiją, pagal kurią siekiama kurti integruotus mobilumo sprendimus, kurie yra būtini mūsų klientams“, – pareiškė „Volkswagen“ vadovas Matthias Muelleris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius