Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volkswagen“ skandalas kelia grėsmę bendrovės egzistavimui

Į skandalą dėl išmetamųjų dujų emisijų įklimpusi bendrovė „Volkswagen“ prabilo apie grėsmę kompanijos ateičiai. Skelbiama, kad automobilių rinką sudrebinusi sukčiavimo afera kelia grėsmę kompanijos egzistavimui.
„Volkswagen Golf GTD Variant“
„Volkswagen Golf GTD Variant“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Volkswagen“ stebėtojų tarybos vadovas Hansas D. Poetschas teigia, kad „Volkswagen“ krizė yra rimta, tačiau įveikiama. Vokietijos leidiniui „Welt am Sonntag“ kalbėjęs pašnekovas situaciją įvardijo kaip „bendrovės egzistavimui grėsmę keliančią krizę“.


Visgi H.D.Poetschas tvirtina tikintis, kad šiam Vokietijos automobilių gamintojui pavyks išsikapstyti iš nemalonumų, kurie laikomi didžiausiais per visą kompanijos istoriją.

„Moller auto“ nuotr./„Moller auto“ naujų automobilių pristatymas
„Moller auto“ nuotr./„Moller auto“ naujų automobilių pristatymas

Trečiadienį „Volkswagen“ turi pateikti savo planą, kaip ruošiasi tvarkyti 2,8 milijono automobilių vien Vokietijos rinkoje. Visame pasaulyje šis skandalas palietė net 11 milijonų „Volkswagen“. Skaičiuojama, kad dėl šios krizės „Volkswagen“ patirs maždaug 34 milijardus eurų išlaidų.

Mes tiesiog norime pasakyti, kad padarysime viską, jog susigrąžintume pirkėjų pasitikėjimą.

Savo kaltę pripažįstanti „Volkswagen“ įmonė ėmėsi ir reklaminės kampanijos. Laikraščiuose pradėti spausdinti vieši atsiprašymai dėl susiklosčiusios situacijos.

„Mes tiesiog norime pasakyti, kad padarysime viską, jog susigrąžintume pirkėjų pasitikėjimą“, – sekmadienį Vokietijos spaudoje skelbė „Volkswagen“.

„Moller auto“ nuotr./„Moller auto“ naujų automobilių pristatymas
„Moller auto“ nuotr./„Moller auto“ naujų automobilių pristatymas

Vokietijos kanclerė Angela Merkel į susidariusią situaciją reaguoja ramiau. Radijo „Deutschlandfunk“ eteryje ji tikino, kad kilęs skandalas nėra toks didelis, kad pasaulis nusisuktų nuo Vokietijos, kaip geros vietos verslo plėtrai.

Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schulzas tvirtina „Volkswagen“ skandale įžvelgiantis ne aplaidumą, bet tyčinius veiksmus.

Šis skandalas yra smūgis Vokietijai ir visai jos ekonomikai.

„Šis skandalas yra smūgis Vokietijai ir visai jos ekonomikai. Negaliu patikėti, kad sukčiaujama buvo to nežinant, tiesiog elgiantis neapdairiai. Manau, kad čia yra ir nusikalstamų motyvų. Tačiau aš viliuosi, kad „Volkswagen“ yra pajėgi atlaikyti šią krizę“, – sakė P.Schulzas.

Skandalas prasidėjo po to, kai grupė JAV studentų ėmė matuoti kelių gamintojų automobilių išmetamųjų dujų kiekį. Rezultatai nustebino – „Volkswagen“ aplinką teršė labiau nei tai nurodė gamintojas.

Keletą kartų pakartojus bandymus buvo nuspręsta apie tai prabilti garsiai.

Galiausiai buvo išsiaiškinta, kad „Volkswagen“ pastaruosius keletą metų į kai kuriuos automobilius montuodavo slaptą programinę įrangą, kuri patikros metu rodydavo mažesnį teršalų kiekį, nei iš tiesų išmesdavo į aplinką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius