Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volvo XC90“ saugumo sistemos pelnė šimto procentų įvertinimą, o „Euro NCAP“ skyrė 5 žvaigždutes

„Volvo XC90“ buvo apdovanotas penkiomis žvaigždutėmis ir pasiekė aukščiausią įvertinimą 2015 metų „Euro NCAP“ bandymuose.
„Volvo XC90“
„Volvo XC90“ / „Volvo“ nuotr.

Visų, kada nors bandytų, automobilių gretose, XC90 su standartinėje įrangoje esančia „City Safety“ technologija, tapo pačiu pirmuoju automobiliu, surinkusiu visus „Euro NCAP“ skiriamus taškus automatinio avarinio stabdymo testuose „AEB City & AEB Interurban“, vertinant automatinį stabdymą iki priekyje važiuojančio automobilio.

„Volvo XC90“ sukūrėme kaip vieną saugiausių automobilių pasaulyje.

„Tai yra dar vienas įrodymas, kad „Volvo XC90“ sukūrėme kaip vieną saugiausių automobilių pasaulyje. Faktas, kad mes buvome įvertinti visu šimtu procentų pagalbinės saugumo įrangos kategorijoje. Žvelgiant iš pramoninės perspektyvos, „Volvo Cars“ išlieka saugumo įrangos naujovių lyderiu ir su standartine saugumo įranga dideliu atotrūkiu pirmauja konkurencinėje kovoje“,– sakė Peteris Mertensas, „Volvo Car Group“ vyriausiasis viceprezidentas tyrimams ir produkto vystymui.

„Volvo“ nuotr./„Volvo XC90“
„Volvo“ nuotr./„Volvo XC90“

Šimtaprocentinė saugumo sistemų pagalba

XC90 saugumo sistemos pelnė šimto procentų įvertinimą ir tapo pirmuoju automobiliu, pelniusiu maksimalius įvertinimus dviejuose – „AEB City & AEB Interurban“ – automatinio avarinio stabdymo testuose. XC90 taip pat yra komplektuojamas su pažangia pėsčiųjų apsaugos sistema, kurią nepriklausomos saugumo kontrolės organizacijos dar tik ketina įtraukti į savo bandymų programas. Tai dar kartą parodo, kad Švedijos automobilių gamintojas tęsia savo dominavimą ir naujovių diegimą automobilių saugumo srityje.

„Mes esame pirmasis automobilių gamintojas, pranokęs „Euro NCAP“ numatytus automatinio stabdymo kriterijus „miesto“ ir „tarpmiestinių“ bandymų procedūrose. „City Safety“ sistema yra viena iš pačių pažangiausių standartinių susidūrimo prevencijos sistemų, kurias galima rasti moderniuose automobiliuose. Ji skirta tam tikrose situacijose, dieną ir naktį, apsaugoti automobilius, dviratininkus ir pėsčiuosius“, – sakė Martinas Magnussonas, vyriausiasis „Volvo Car Group“ inžinierius.

„Volvo“ nuotr./„Volvo XC90“
„Volvo“ nuotr./„Volvo XC90“

„Volvo Cars“ vykdomo projekto „Vision 2020“ tikslas – iki 2020 metų sukurti automobilius, kuriuose nei vienas žmogus nežūtų ir net nepatirtų rimtų sužalojimų.

„Euro NCAP“ testuose XC90 pelnytas penkių žvaigždučių rezultatas aiškiai nurodo tęsiamą „Volvo Cars“ siekį sukurti automobilius, kurie nepateks į avarijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius