-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volkswagen Golf“ šeimyną papildė elektromobilis „e-Golf“

„VW Golf“ – vienas iš visų laikų sėkmingiausių europietiškų automobilių. Nuo šiol jį jau galima įsigyti ir su elektros varikliu. Įveikti 100 km su tokiu varikliu tekainuoja tik apie 3 eurus, o elektromobilio kaina prasideda nuo 34900 eurų, rašoma kompanijos pranešime spaudai.
„Volkswagen e-Golf“
„Volkswagen e-Golf“ / „Volkswagen“ nuotr.

Jau pradėta masinė elektromobilio „e-Golf“ gamyba, o įgaliotųjų atstovų salonus jis pasieks per artimiausią pusmetį. 

Šiam modeliui būdingas ne tik lengvai atpažįstamas „Golf“ dizainas, bet ir pagerintos aerodinaminės charakteristikos (cw=0,281), gausios technologinės naujovės, turtinga bazinė komplektacija bei įspūdingos papildomo komplektavimo galimybės. 

Elektromobilis rieda tyliai ir sklandžiai, 100 km kelio sunaudoja tik 12,7 kWh elektros. Pagal šį rodiklį naujasis elektromobilis „e-Golf“ šiuo metu yra pati energetiškai efektyviausia vien tik elektra varoma transporto priemonė su serijinės gamybos kėbulu. Pagal energetinį efektyvumą naujasis „e-Golf“ net 15 procentų lenkia savo artimiausią konkurentą.

Naujasis „e-Golf“ papildys sparčiai gausėjančias vadinamųjų „trijų eurų automobilių” gretas

Pasirodęs masinėje prekyboje, naujasis „e-Golf“ papildys sparčiai gausėjančias vadinamųjų „trijų eurų automobilių” (jais nuvažiuoti 100 km kelio, nepriklausomai nuo degalų rūšies, kainuoja maždaug 3 eurus) gretas. Minėtai 3 eurų šeimynai priklauso du modeliai – mažosios klasės elektromobiliukas „e-up!“ ir suspaustomis dujomis varomas jo brolis dvynys „eco-up!“.

Naujasis „e-Golf“, kaip ir kiekvienas VII kartos „VW Golf“ šeimynos narys, žavi erdviu salonu, talpia bagažine, puikiu valdomumu, nepriekaištingu važiavimo komfortu. Galima rinktis trijų arba penkių durų hečbeko kėbulą. Bazinėje komplektacijoje gausu įspūdingos patogumą ir komfortą užtikrinančios įrangos: „Discover Pro” automagnetola ir navigacinė sistema, šildomas priekinis stiklas, oda aptrauktas vairas, automatinė oro kondicionavimo sistema, automobiliui stovint veikiantis šildytuvas ir ventiliatorius, aerodinamiško dizaino lengvo lydinio ratlankiai „Astana“ ir pagaliau – vien tik iš LED šviesos elementų sudaryti priekinių žibintų blokai su „C” forma išdėstytais dienos šviesos diodais. Naujasis „e-Golf“ bus pirmasis tokiais priekiniais žibintais komplektuojamas masinės gamybos „Volkswagen“ modelis, o minėtas „C“ formos LED diodų išdėstymas – būtent elektra varomo „e-Golf“ skiriamasis bruožas.  

Po variklio gaubtu beveik be garso veikia 85 kW (115 AG) galios elektros variklis, kurio maksimalus 270 Nm sukimo momentas prieinamas visame apsukų diapazone. Šios kartos elektromobiliams optimalų 60 km/val. „e-Golf“ iš vietos pasiekia per 4,2 sek., o 100 km/val. – per 10,4 s. Priklausomai nuo apkrovos ir vairavimo stiliaus, su viena akumuliatoriaus įkrova galima nuvažiuoti nuo 130 iki 190 km. 

Naująjį „e-Golf“ šiuo metu jau galima užsisakyti tik Vokietijos įgaliotose „Volkswagen“ atstovybėse, o elektromobilio kainos prasideda nuo 34900 eurų, įskaitant akumuliatoriui taikomą 8 metų arba 160000 km ridos garantiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius