-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Žalieji“ automobiliai populiarėja JAV

Ši tendencija dar kartą pasitvirtino viešai paskelbus rugsėjo mėnesio JAV naujų automobilių pardavimo rezultatus – nors hibridinių automobilių augimo tempas yra svyruojantis, elektromobilių populiacija didėja sparčiai.
„Nissan Leaf“ – pirmasis GAZAS.LT išbandytas elektromobilis
„Nissan Leaf“ – pirmasis GAZAS.LT išbandytas elektromobilis / Gamintojo nuotr.

„Nissan“ teigia pardavę 1031 „Leaf“ modelį užjūryje šių metų rugsėjo mėnesį, tai – trečias rezultatas šiemet, nusileidžiantis tik birželiui ir rugpjūčiui. Viso per šiuos metus naujų „Nissan Leaf“ rakteliai atiteko 7199 pirkėjams – beveik po tūkstantį į mėnesį.

Prieš šiuos metus vadintas didžiausiu „Leaf“ konkurentu, „Chevrolet Volt“, negali pasigirti tokiais skaičiais – nors JAV gamintojo kūrinys savo tėvynėje ir pirmavo metų pradžioje, tačiau pavasarį „Nissan“ jį prisivijo ir aplenkė. Aplenkė kone dvigubai – per pirmus tris šių metų ketvirčius JAV buvo parduoti 3895 nauji „Volt“ modeliai.

Tiesa, „General Motors“ rugsėjo mėnesio rezultatais džiaugiasi – pirmąsias 30 rugsėjo dienų buvo parduoti 723 „Chevrolet Volt“ modeliai. Lyginant su 302 rugpjūtį ar 125 liepą, džiaugtis naujuoju skaičiumi priežastis yra.

Hibridiniai automobiliai savo ruožtu tokio plėtros tempo neturi, o kai kurių modelių pardavimai po truputį mažėja.

Akivaizdus lyderis šiame segmente išliko „Toyota Prius“ – iš prekybos salonų rugsėjį išriedėjo 9325 nauji hibridiniai „Prius“. Tačiau tai – mažiau nei šių metų rugpjūtį (9491 vnt.) ir daug mažiau nei praėjusių metų rugsėjį (11394 vnt.). Tiesa, japonų gamintojams nemažai įtakos turėjo tragiškas žemės drebėjimas šių metų kovo mėnesį – po jo prireikė ne vienos savaitės visų gamybos tempų atstatymui.

„Honda“ sekasi prasčiau – rugsėjį buvo parduoti 537 CR-Z modeliai ir 305 „Civic“ hibridai. Juos aplenkė net prabangus kompaktinės klasės hibridas, „Lexus CT 200h“, kurį rugsėjį įsigijo 1444 pirkėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius