-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ženevos automobilių parodoje kovo pradžioje debiutuos atnaujintas „Volkswagen Polo“

Netrukus debiutuosiantis naujausios kartos „Volkswagen Polo“ daugeliu atžvilgių pranoks pirmtaką. Visi jo nauji varikliai atitiks griežtus EU-6 ekologinius reikalavimus ir bus net 21 proc. ekonomiškesni, vairuotojui talkins daugybė modernių elektroninių pagalbininkų. Be to gamintojai numatė galimybę į šį mažosios klasės modelį montuoti kai kurias aukštesnės klasės automobiliams būdingas pramogų, komforto ir net sportinio vairavimo sistemas, rašoma kompanijos pranešime spaudai.
„Volkswagen Polo“
„Volkswagen Polo“ / „Volkswagen“ nuotr.

Naujojo „VW Polo“ variklių asortimente nėra nei vieno anksčiau sukurto agregato. Visi siūlomi varikliai – tik naujausios laidos. Visi jie atitinka šiuo metu griežčiausius EU-6 ekologinius reikalavimus,

Taupiausia versija – „Polo TDI BlueMotion“, kurios vidutinės degalų sąnaudos – tik 3,2 l dyzelino 100 km kelio, o CO2 emisija – tik 82 g/km. Su šiuo varikliu naujasis „Polo“ bus vienas ekonomiškiausių pasaulyje.

Kitas įdomus variklis – rudenį asortimentą papildysiantis „Polo TSI BlueMotion“, naudosiantis vidutiniškai tik 4,1 l benzino 100 km kelio ir į aplinką išmetantis tik 94 g/km CO2. Tai bus pirmasis „Volkswagen“ benzininis variklis su išskirtine „BlueMotion“ žyma.

„Volkswagen“ nuotr./„Volkswagen Polo“
„Volkswagen“ nuotr./„Volkswagen Polo“

Aukščiausios klasės saugumas ir komfortas 

„Volkswagen Polo“ komplektacijos sąraše gausu aukštesnės klasės automobiliams būdingų pramogų, komforto ir net sportinio vairavimo sistemų. Naujasis „VW Polo“ bus vienas pirmųjų mažosios klasės automobilių, komplektuojamų su LED žibintais. Diodiniai apšvietimo elementai į „VW Polo“ žibintų blokus bus pradėti montuoti nuo šių metų rudens. Prasidėjus masinei gamybai, bazinės komplektacijos, t.y., „Polo Trendline“ bus komplektuojami K7 technologijos žibintais. „Comfortline“ ir aukštesnės komplektacijos „VW Polo“ kelią švies H7 technologijos žibintai.

Naujoviškos konstrukcijos elektromechaninis vairo stiprintuvas užtikrina pagerintą automobilio valdomumą ir efektyvius naujus vairavimo pagalbininkus.  Papildomai galima užsisakyti mažojoje automobilių klasėje iki šiol nematytą „Sport Select“ sistemą, vienu mygtuko paspaudimu reguliuojančią pakabos standumą ir priderinančią daugelį kitų automobilio parametrų prie eismo sąlygų arba vairuotojo pasirinkto vairavimo stiliaus.

Viena pagrindinių šios sistemos dalių – elektra valdomi amortizatoriai. Tai irgi visiška naujovė mažojoje automobilių klasėje. Ne vieną pagalbinę sistemą ar saugos priemonę naujasis „VW Polo“ pasiskolins iš klase aukštesnio „pusbrolio” – „VW Golf“. Tai ir į bazinę komplektaciją įtrauktas avarinis daugybinio susidūrimo stabdys (susidūrimo atveju automatiškai sustabdantis automobilį, kad būtų išvengta pakartotinių smūgių), vairuotojo įspėjimo sistema, situacijos priešais automobilį „Front Assist“ stebėjimo sistema, adaptyvinis tempomatas (ACC) ir kartu su juo veikiantys papildomi pagalbininkai, „Rear Assist“ situacijos už automobilio stebėjimo sistema su galinio vaizdo kamera ir daugelis kitų.

„Volkswagen“ nuotr./„Volkswagen Polo“
„Volkswagen“ nuotr./„Volkswagen Polo“

Informacinės technologijos ir pramogos 

Naujojo „VW Polo“ prietaisų skydelyje patogiai įkomponuoti visiškai nauji automagnetolų ir navigacinių sistemų valdymo modeliai ir visiems „Volkswagen“ automobiliams būdinga modulinė informacinių pramogų sistema (MIB). Priklausomai nuo komplektacijos, šioje sistemoje bus prieinamos įvairios pažangios funkcijos, pvz., vaizdo ir garso turinio transliacija „Bluetooth“ kanalais, priartėjimo jutiklis (automatiškai išskleidžiantis meniu punktus rankai priartėjus prie jutiklinio ekrano), gestais pagrįstas navigacinių žemėlapių valdymas, išmanus vairuotojo mobiliojo telefono prijungimas prie automobilio antenos. Visų automagnetolų radijo imtuvai turės galimybę priimti DAB+ standarto skaitmeninio radijo transliacijas. Išmanioji „MirrorLink“ jungtis suteikia galimybę automobilio jutikliniu ekranu valdyti prijungto išmaniojo telefono atmintyje įdiegtas taikomąsias programėles.

„Volkswagen“ nuotr./„Volkswagen Polo“
„Volkswagen“ nuotr./„Volkswagen Polo“

Prekybos pradžia – jau šį pavasarį

Po oficialaus debiuto Ženevos autosalone jau šį pavasarį prasidės masinė naujojo „VW Polo“ prekyba. Pirmiausiai šį mažosios klasės automobilį galės įsigyti Vokietijos vairuotojai. Gamintojas žada, jog nepaisant gausybės patobulinimų ir žymiai gausesnės komplektacijos naujojo modelio kaina nesiskirs nuo pirmtako. 

Pasirodęs Vokietijoje „VW Polo“ netrukus atkeliaus ir į kitų Europos šalių rinkas. Antrąjį šių metų pusmetį numatytas naujojo „VW Polo“ šuolis į Afrikos ir Azijos rinkas. Šalia įprastų komplektacijų („Trendline“, „Comfortline“ ir „Highline“) bus galima įsigyti unikalių savybių turinčias GTI, „BlueGT“, „CrossPolo“ ir „BlueMotion“ versijas. 

Be to, masinės prekybos pradžios proga, žadama pradžiuginti ir riboto tiražo proginių automobilių versijų mėgėjus. Jiems tikrai patiks prabangiai sukomplektuotas ir linksmais spalvų deriniais papuoštas „Polo Fresh“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius