Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2013 metų įvykiai: daugiausia pergalių automobilių sporte šventę lietuviai

Lietuviai automobilių sporte šiais metais pasiekė daug: pradedant rekordiniais pasiekimais kartingo varžybose, baigiant sėkmingais pasirodymais raliuose. Kviečiame susipažinti su daugiausiai šiemet pasiekusiais Lietuvos autosportininkais bei išrinkti, jūsų nuomone, čempionų čempioną.
Simas Juodviršis
Simas Juodviršis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dominykas Butvilas/Renatas Vaitkevičius – 2013 m. Lietuvos automobilių ralio čempionai

Dar prieš paskutines šio sezono Lietuvos automobilių ralio čempionato varžybas Druskininkuose D.Butvilas jau buvo užsitikrinęs antrąjį iš eilės čempiono titulą. Greičiausiu ralistu Lietuvoje vilnietis galėjo vadintis ir 2012 m.

„Mitsubishi Lancer Evo X“ ekipažas sėkmingai pasirodė ir rugsėjį vykusiame Europos ralio čempionate Lenkijoje – ten savo klasėje užėmė pirmą vietą.

Manau, kad turime galimybes pasiekti gerų rezultatų Lenkijoje.

D.Butvilas pasakojo turintis planų 2014 m. startuoti užsienyje – galbūt dalyvauti visuose Lenkijos čempionato etapuose.

„Dirbame, kad pavyktų startuoti Lenkijoje. Ieškome rėmėjų ir partnerių tiek Lietuvoje, tiek Lenkijoje. Manau, kad turime galimybes pasiekti gerų rezultatų. Lietuvos čempionate aš važiavęs nemažai metų, noriu pabandyti ir kitų šalių trasas. Noriu tobulėti, nes laikas bėga greitai. Traukia ir būsimas bendras Lietuvos ir Lenkijos Pasaulio ralio čempionato etapas. Norėčiau jame sudalyvauti“, – pasakojo D.Butvilas.

Dominykas Butvilas
Dominykas Butvilas

Nerijus Dagilis, Nemunas Dagilis ir Benediktas Vanagas – 1000 km lenktynių nugalėtojai

Broliams Nerijui ir Nemunui Dagiliams tai buvo jau antroji pergalė 1000 km lenktynėse Palangoje, o Benediktui Vanagui – pirmoji. „Porsche 911 GT3“ automobiliu lėkę lietuviai niekam nepaliko vilčių, artimiausius persekiotojus aplenkę keliomis dešimtimis sekundžių.

Šis trijų lenktynininkų ekipažas 1000 km lenktynėse dalyvavo ir 2012 m., tačiau tuomet pirmaudami turėjo pasitraukti dėl „Porsche“ gedimo. 

Dagiliai yra reguliarūs dalyviai 1000 km lenktynėse, o B.Vanagas, be šių varžybų, dalyvauja įvairiuose raliuose bei 2014-aisiais antrą kartą startuos Dakaro maratone.

„1000 km lenktynių“ apdovanojimai
„1000 km lenktynių“ apdovanojimai

Simas Juodviršis – pasaulio kartingų čempionas

Pirmasis lietuvis, tapęs Europos kartingo čempionu KZ2 klasėje (2012 m.), 2013-ųjų rudenį įrodė savo vertę ir pasaulio čempionate. „Rotax Max Challenge Grand Finals“ varžybose S.Juodviršis po ilgos kovos lipo ant didžiausių pasaulyje kartingo varžybų DD2 klasės nugalėtojų podiumo.

Niekas tos Lietuvos nežino, galvojo, kad galbūt mes iš Ispanijos.

„Rotax Max Grand Final“ varžybos vyko Jungtinėse Amerikos Valstijose. Į jas susirinko beveik keturi šimtai lenktynininkų iš viso pasaulio. Tai vienas prestižiškiausių kartingo turnyrų pasaulyje, daugiau tokio lygio kartingo varžybų, kuriose kovotų keturi šimtai sportininkų, paprasčiausiai nėra. Į šias varžybas gali patekti tik savo nacionalinių čempionatų nugalėtojai.

„Pusfinalyje startavau iš antros pozicijos. Visi priekyje buvo amerikiečiai. Tai jų trasa, jie buvo greitesni. Finišavau antroje pozicijoje. Buvo labai smagu matyti, kad pirmas ir antras lenktynininkai finaliniame važiavime buvo lietuviai. Niekas tos Lietuvos nežino, galvojo, kad galbūt iš Ispanijos“, – kalbėjo S.Juodviršis.

Lenktynininkas pripažino, kad prieš startą labai jaudinosi. Jis juokavo, kad tokia pergalė neoficialiu pasaulio čempionatu laikomose lenktynėse buvo per lengva. Finišavęs dar ilgą negalėjo suprasti – laimėjo ar ne. Iškovota pergale S.Juoviršis sakė patikėjęs tik antrą dieną po varžybų.

Cunaphoto.it nuotr./Simas Juodviršis
Cunaphoto.it nuotr./Simas Juodviršis

Jonas Gelžinis – „Porsche Carrera Cup GB“ antros vietos laimėtojas

Didžiojoje Britanijoje vykstančioje „Porsche Carrera Cup GB“ lenktynių serijoje dalyvaujantis Jonas Gelžinis 2013-aisiais pasiekė aukščiausią savo karjeros rezultatą – užėmė antrą vietą. 

Keliose šios serijos lenktynėse J.Gelžinis tapo nugalėtoju, o sezono antroje pusėje net iškovojo tris pergales iš eilės ir buvo realus kandidatas užimti pirmą vietą viso sezono įskaitoje. Tačiau likusieji etapai jam buvo mažiau sėkmingi ir jis liko antras.

J.Gelžinis praėjusiais metais iškovojo tris pergales, dešimt kartų užlipo ant žemesnio pakylos laiptelio ir du kartus įveikė greičiausią ratą lenktynėse.

Jonas Gelžinis
Jonas Gelžinis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius