Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„300 Lakes Rally“ spaudos konferencijoje – apie ralio saugumą ir pramogas

Antradienio rytą „300 Lakes Rally“ spaudos konferencijoje buvo aptarti pagrindiniai jau ketvirtadienį Zarasuose prasidėsiančių lenktynių klausimai.
„300 Lakes Rally“ spaudos konferencija
„300 Lakes Rally“ spaudos konferencija / Organizatorių nuotr.

Vienas iš ralio organizatorių Audrius Gimžauskas teigė, jog jau šeštąjį kartą vyksiančios „300 Lakes Rally“ lenktynės tampa tarptautiniu renginiu.

„Net patys nepajutome, kaip įgavome pagreitį organizuodami šias varžybas. Šių metų ralis ypatingas tuo, kad mūsų renginio sklaida vyksta ne tik Lietuvoje ir Pabaltyjyje – šiemet turime net dešimt skirtingų valstybių vėliavų, startuosiančių lenktynėse“, – konferencijoje sakė A.Gimžauskas. 

Organizatoriai dėkojo Zarasų ir Visagino savivaldybėmis už  sėkmingą ir ilgalaikį  bendradarbiavimą organizuojant vasaros ralio šventę. Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas savo ruožtu džiaugėsi, kad Zarasus galima vadinti vasaros ralio miestu, kur kasmet atvyksta visi šalies automobilių sporto profesionalai, gerbėjai ir entuziastai. 

VIDEO: „300 lakes rally“ spaudos konferencija

Automobilių sporto veteranas, lenktynių garbės svečias Stasys Brunza kiekvienam lenktynėse startuosiančiam ekipažui linkėjo ne tik sėkmingai startuoti, bet ir pasiekti finišą. 

Pasak organizatorių, dar didesnis dėmesys šiemet skirtas ralio saugumui užtikrinti.

Vienintelis dalykas, kuris saugo žiūrovą – tai ne apsauginė juosta.

„Viskas priklauso nuo žiūrovų elgesio. Jie privalo jausti atsakomybę. Kiekvienas žiūrovas bus informuotas, kur stovėti yra draudžiama ir pavojinga. Vienintelis dalykas, kuris saugo žiūrovą – tai ne apsauginė juosta, o saugus atstumas, kuris, pagal dabartinius ralio saugos standartus turėtų siekti apie 150 metrų“, – žurnalistams pasakojo M.Simson. 

Lenktynių organizatorius Maris Simson džiaugėsi padidėjusiu ne tik žiniasklaidos, bet ir dalyvių susidomėjimu.

„Šiemet ekipažų laukia daug greičio ruožų, todėl bus tikrai gerų vaizdų. Ketvirtadienį vyks kvalifikacinis greičio ruožas, kuriame dalyvaus pirmieji dvidešimt ekipažų. Po kvalifikacijos sportininkai galės rinktis savo startinę poziciją. Jau pirmąją dieną visų dalyvių ir žiūrovų lauks vakarėlis, penktadienio vakarą – barbekiu vakaras,“ – apie pasikeitusį renginio formatą pasakojo M.Simson, lenktynes vadindamas geriausia vasaros išvyka, prie kurios organizavimo prisideda daugiau nei 500 žmonių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius