Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Adrianas Newey – brangiausias inžinierius „Formulėje-1“

Per daugiau nei 20 „Formulėje-1“ praleistų metų garsus aerodinamikos specialistas Adrianas Newey uždirbo apie 90 mln. JAV dolerių, rašo prancūzų „Sportune“.
„Red Bull Racing" technikos vadovas Adrianas Newey
„Red Bull Racing" technikos vadovas Adrianas Newey / Komandos nuotr.

Įdomu tai, kad, kaip skelbiama, brito gaunamam atlyginimui dažnai turėjo įtakos nesėkmingi „Ferrari“ komandos bandymai prisivilioti jį į savo gretas.

1990–1992 m. „Williams“ gretose A.Newey uždirbdavo tik 250 tūkst. JAV dolerių per metus. „Ferrari“, tuomet svarsčiusios jo ir Rosso Brawno kandidatūras, pasiūlius 1 mln. atlyginimą, Franko Williamso ir Patricko Heado ekipa buvo priversta mokėti tiek pat.

Nepaisant to, 1997 m. A.Newey perėjo į „McLaren“, kur esą iš pradžių gaudavo 3,2 mln. JAV dolerių per metus algą, o vėliau, leidinio duomenimis, jam buvo mokami net 6,4 mln.

Nuo 2006 m., kai pradėjo dirbti „Red Bull“ gretose, specialistas, neoficialių šaltinių duomenimis, per metus gauna daugiau nei daugelis „Formulės-1“ lenktynininkų – apie 10 mln. JAV dolerių.

Nuo kitų metų, „Sportune“ teigimu, A.Newey atlyginimas čempionų komandoje padidės dar 2 mln. – iki 12 mln. per metus. Būtent tiek britui žiemą buvo pasiūliusi „Ferrari“ komanda, dar kartą nesėkmingai bandžiusi jį prisivilioti į savo gretas.

Pabaigai, leidinio tvirtinimu, italai šio rudens pradžioje pateikė dar vieną pasiūlymą – net 27 mln. JAV dolerių per metus nuo 2015 m. ir po papildomus 4 mln. kasmet iki tol vien už ateities įsipareigojimus. Garsus specialistas, teigiama, atsisakė ir tokio patrauklaus sandėrio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius