Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alonso sės prie „Ferrari“ vairo

„Formulės-1“ komanda „Ferrari“ pasirengusi paskelbti, kad sukirto rankomis su dukart pasaulio čempionu Fernando Alonso. 28 metų ispanas prisidės prie raudonųjų nuo 2010 metų sezono.
F.Alonso nuo kitų metų gins „Ferrari“ garbę
F.Alonso nuo kitų metų gins „Ferrari“ garbę. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip teigia BBC, F.Alonso pasirašė dvejų metų sutartį su galimybe ją pratęsti ir uždirbs nuo 19 iki 25 mln. eurų. „Formulės-1“ užkulisiuose jau kurį laiką lauktas kontraktas turėtų būti paviešintas oficialiai savaitgalį Japonijoje vyksiančiame etape.

Ispano partneris kitais metais „Ferrari“ komandoje bus Felipe Massa, o Kimi Raikkonenas veikiausiai sės prie „McLaren“ bolido vairo. Suomio kontraktas su raudonaisiais galioja iki 2010 metų pabaigos, tačiau „Ferrari“ linkusi pilotą perleisti kitai ekipai.

Laisvą „Renault“ bolidą išėjus F.Alonso kitą sezoną turėtų užimti lenkas Robertas Kubica. Anot artimų „Ferrari“ komandai šaltinių, F.Alonso su raudonaisiais prie derybų stalo sėdėjo ir rankomis sukirto dar 2008 metų liepą.

Apie sutartį su ispanų lenktynininku Italijos komanda norėjo pranešti tik pasibaigus šiam sezonui, tačiau apie tai visi sužinojo daug anksčiau, tad nuspręsta daugiau nebelaukti. F.Alonso sutartis su „Ferrari“ baigsis 2011 metų pabaigoje, tačiau taip pat numatyta galimybė ją pratęsti dar trejiems metams. 2014 metais ispanui bus 33 metai. „Šiuo metu neturime, ką pasakyti. Kai ateis laikas, padarysime pranešimą“, – BBC sakė oficialus „Ferrari“ atstovas spaudai.

Ispanas pripažintas nekaltu neseniai kilusiame skandale, kai jo ekipos draugas Nelsonas Piquet jaunesnysis specialiai sudaužė savo bolidą, kad padidintų F.Alonso galimybes laimėti. „Renault“ komandos bosas Flavio Briatore ir techninės dalies direktorius Patas Symondsas dėl šio skandalo jau neteko darbo.

„Formulėje-1“ F.Alonso debiutavo 2001 metais „Minardi“ komandoje, paskui persikėlė į „Renault“, kur 2003 metais iš piloto bandytojo tapo pagrindiniu lenktynininku. Jis tapo jauniausiu pilotu „Formulės-1“ lenktynių istorijoje, laimėjusiu „Grand Prix“ etapą (Vengrija, 2003 metai) ir jauniausiu pasaulio čempionu (2005 metai).

Deja, tie rekordai ilgai netruko. Sebastianas Vettelis tapo jauniausiu lenktynininku, laimėjusiu „Grand Prix“ etapą (Italija, 2008 metai), o jauniausio čempiono titulą pernai nušvilpė Lewisas Hamiltonas. 2006 metais F.Alonso laimėjo antrą pasaulio čempiono titulą, įtemptoje kovoje įveikęs patį Michaelį Schumacherį su „Ferrari“.

Ispanas po to pasirašė trejų metų sutartį su „McLaren“, tačiau po vieno sezono paliko šią komandą dėl vidinių nesutarimų. 2008 metais jis vėl prisidėjo prie „Renault“, tačiau komanda pasirodė esanti nepajėgi konkuruoti dėl aukštų vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius