-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Autoplius Lietuvos drifto čempionatas“ grįžta į Kačerginės „Nemuno žiedą“

Rugpjūčio 17 dieną Kačerginės „Nemuno žiede“ vėl bus surengtos šoninio slydimo varžybos. Šįkart tai „Autoplius“ Lietuvos „drifto“ čempionato „PRO“ lygos IV-asis etapas, kuris planuoja įnešti dar šiek tiek sumaišties į šių metų sezoną. Vienas iš šios sumaišties nešėjų – varžyboms intensyviai besiruošiantis Lietuvos šoninio slydimo karalius Andrius Čibirka.
Andrius Čibirka
Andrius Čibirka / (Manto Dilio nuotr.)

Šį sezoną pradėjęs atnaujintu automobiliu ir su „Promaksa Racing Team“ palaikymu, Andrius neišvengė problemų – nors naujasis kiek daugiau nei 600 arklių galių turintis variklis veikia puikiai ir leidžia sportininkui atskleisti savo talentą visu gražumu, tačiau kita automobilio detalė, vairalazdė, šį atsiskleidimą stipriai sutrukdė.

Besileidžiant nuo kalno „Prestigio EEDC“ varžybų metu, prie kone 150km/h greičio, Andrius prarado galimybę valdyti priekinius automobilio ratus – ilgus metus be problemų tarnavusi detalė nusprendė, jog laikas keliauti pensijon, tuo pačiu pasiimdama Andrių kelionei į pievas. Laimingo atsitiktinumo dėka, incidentas įvyko trasos pabaigoje, tad buvo apsiribota automobilio priekinės dalies apgadinimais.

Po šios nelaimės, automobilis sulaukė papildomo dėmesio visiems mazgams, taip užsitikrinant, jog jau gerą penkmetį sportui naudojama liaudyje vadinama „chuligankė“ atlaikys nenumaldomai artėjančias IV-ojo „Autoplius“ Lietuvos šoninio slydimo čempionato etapo varžybas. 

VIDEO: Andriaus Čibirkos avarija EEDC varžybose

Būtent šios varžybos ir ši trasos konfigūracija „drifto“ senbūviui iš tiesų yra svarbios. Prieš metus čia vykusiame etape Andrius turėjo pripažinti konkurentų pranašumą dėl galios trūkumo. Itin talentingas ir patyręs „drifteris“ darė viską, kad galėtų pasigalinėti dėl pirmųjų pozicijų, tačiau į kalną kylanti trasa reikalauja arklio galių, o būtent jų Andriaus automobilyje stokojo.

Tad, trūkus kantrybei, automobilio variklis buvo pakeistas ir šis trukdantis aspektas eliminuotas. Tai padarius sąlygos dalyvauti konkurencingai buvo išlygintos ir Andrius ketina įrodyti, jog sparnai ant jo automobilio užklijuoti ne be reikalo.

(Manto Dilio nuotr.)/Andrius Čibirka
(Manto Dilio nuotr.)/Andrius Čibirka

Savaime aišku, jog atsiradusios arklio galios Andrius pergalės nepadovanos – dėl jos reikės pakovoti su stipriausiais Lietuvos šoninio slydimo meistrais, kurių tarpe jau užsiregistravęs dar vienas „drifto“ karalius Evaldas Kovalenko iš „RBS Motorsport“ ekipos, taip pat dalyvauti jau pažadėjo šiemet staigmeną jau minėtų „Prestigio EEDC“ metu pateikęs Tadas Adomaitis iš „Eneos NP TEAM“, bei į metų naujoko titulą pretenduojantis Aurimas Vaškelis iš „Ride it Out“ komandos.

Sekmadienį įvyksiančios varžybos prasidės 10.30 val. su pirmąja treniruočių sesija, nuo 11 val. šias treniruotes bus leista stebėti ir žiūrovams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius