Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

A.Juknevičius dalyvaus 2018-ųjų Dakaro ralyje, B.Vanagas kortų neatskleidžia

Labiausiai patyręs Dakaro dalyvis Lietuvoje Antanas Juknevičius paskelbė dalyvausiantis maratone ir 8-ąjį kartą. 2018-ųjų Dakaro ralis prasidės Peru sostinėje Limoje sausio 6 dieną ir tęsis iki sausio 19-osios finišo Kordoboje, Argentinoje. Tai bus jau 40-as Dakaro maratonas, vykstantis nuo 1978-ųjų.
Antanas Juknevičius po Dakaro ralio finišo
Antanas Juknevičius po Dakaro ralio finišo / Gedmanto Kropio nuotr.

Artėjančio Dakaro ralio pirmieji 5 greičio ruožai vyks Peru, palei Ramiojo vandenyno pakrantę, 4 – Bolivijoje (taip pat ir papildoma poilsio diena La Pase), 4 – Argentinoje. Daugiau nei trečdalį viso maršruto sudarys smėlynai ir kopos.

Pirmieji keturi etapai vyks smėlio kopomis vandenyno Peru. Po to kelias suks į aukštikalnes, 4000 m aukštį prie Titikakos ežero. Bolivijos sostinėje La Pase sausio 12-ąją numatyta poilsio diena prieš kitus etapus aukštikalnėse ir maratoną Argentinoje.

40-ojo Dakaro žemėlapyje nebelieka Paragvajaus, kurio sostinėje Asunsjone startavo šių metų ralis. Tai bus 10-asis Dakaro ralis Pietų Amerikos teritorijoje.

Dalyvavimą Dakaro ralyje patvirtinęs A.Juknevičius dar neatskleidė komandos sudėties ir automobilio.

2017-aisiais Dakare jis kartu su šturmanu Dariumi Vaičiuliu pasiekė aukščiausią lietuvių rezultatą – užėmė 21-ą vietą absoliučioje įskaitoje.

A.Juknevičius pastaruosius du maratonus važiavo „Toyota Hilux Overdrive“ automobiliu, turinčiu 5,0 l V8 variklį.

Kitas lietuvis, jau penkiskart dalyvavęs Dakare Benediktas Vanagas, savo sprendimą dėl lenktyniavimo 2018-ųjų maratone paskelbti dar neskuba.

„Dakaro organizatoriai supranta, kad smėlis yra vienas pagrindinių Dakaro atributų. Lenktyniauti kopose yra sudėtinga lenktynininkams ir patrauklu žiūrovams. Intriga į sudėtingiausią pasaulio ralio maratoną sugrįžta”, – sakė komandos „General Financing team Pitlane” pilotas Benediktas Vanagas, savo pirmąjį Dakaro ralį 2013 m. startavęs būtent Peru.

VIDEO: Dakaro ralis 2018

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius