Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antano Juknevičiaus Dakaro automobiliai jau pakeliui į Saudo Arabiją: keliauja ir kemperis

Sėkmingai įveikusi ilgą kelionę iki Prancūzijos, „KREDA“ Dakaro komandos technika pasiekė Marselio uostą. Ten lenktyninis automobilis, komandos kemperis ir palaikymo sunkvežimis buvo pakrauti į laivą, rašoma pranešime.
Komandos KREDA technika pajudėjo į Prancūziją
Komandos KREDA technika pajudėjo į Prancūziją / Vytauto Dranginio nuotr.

Šis krovininis laivas per beveik mėnesį truksiančią kelionę nuplukdys techniką į Saudo Arabijos Džedos uostą.

Šiemet lenktynininkas Antanas Juknevičius savo technikos išlydėti į Marselį neatvyko, todėl visų formalumų tvarkymas uoste buvo patikėtas ilgamečiam „KREDA“ komandos mechanikui Valdui Sinkevičiui.

„Vakar vienos transporto priemonės pridavimas organizatoriams truko apie 2,5 valandos – atvažiavus į postą, kuriame buvo klijuojami lipdukai ir atliekamas svėrimas, reikėjo ilgą laiką stovėti ir laukti. Šiandien formalumus susitvarkėme ir sklandžiau, ir greičiau – per 1,5 valandos gavome reikiamus parašus ir pakrovėme techniką į laivą. Dabar laukia mėnesio kelionė krovininiu laivu į Saudo Arabijos Džedos uostą, kuriame galėsime atsiimti savo techniką“, – pasakojo „KREDA“ komandos mechanikas Valdas Sinkevičius.

Lietuviška technika į Prancūziją keliavo kartu

Beveik 2500 km kelionei nuo Lietuvos iki Prancūzijos susikooperavo trys lietuviškos Dakaro komandos. Į Marselio uostą pietų Prancūzijoje kartu važiavo „KREDA“ komandos ir Vaidoto Žalos lenktyninis automobilis bei Arūno Gelažninko motociklas. Visą kelią juos lydėjo „KREDA“ Dakaro komandos kemperis, kartu su komandų sunkvežimiais. Lietuviškos Dakaro technikas karavanas Klaipėdos uoste buvo pakrautas į laivą, plaukiantį į Kylio uostą Vokietijoje. Iš ten sausumos keliais pasiekė Marselio uostą.

Praėjusiais metais „KREDA“ komandos kemperis Vokietijos greitkelyje patyrė techninį gedimą ir Dakaro nepasiekė. Šiemet Dakaro „Namas ant ratų“ buvo išbandytas įvairiausiomis sąlygomis ir sėkmingai pasiekė Marselio uostą, kuriame pradėjo savo pirmąją kelionę į Artimuosius Rytus.

Dakaro dalyvių techniką gabenantis laivas Džidos (Jeddah) uostą turėtų pasiekti gruodžio pabaigoje. Atsiėmusios ten pristatytas transporto priemones, komandos ims ruoštis gruodžio 29-31 dienomis vyksiančioms administracinėms ir techninėms patikroms.

Kita dalis „KREDA“ komandos technikos Saudo Arabiją pasieks sausumos keliu, kaip ir praėjusiais metais. Komandos nariams teks pervažiuoti išilgai visą Arabijos pusiasalį ir prasukti daugiau nei 2000 km, kad palaikymo automobilius iš Dubajaus pristatytų į Džedą.

2022-ųjų Dakaro ralis sausio 1-14 dienomis trečią kartą vyks Saudo Arabijoje. KREDA komandos lyderis – Antanas Juknevičius yra labiausiai patyręs lietuvis Dakaro lenktynininkas, besirengiantis 13-am savo Dakarui. Smėlynus ir dykumas laikantis savo stichija, Dakaro panku vadinamas lenktynininkas yra tris kartus pagerinęs Baltijos šalims priklausantį geriausią rezultatą automobilių kategorijoje. 2018-iais Antanas Juknevičius organizatorių oficialiai pripažintas Dakaro ralio legenda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius