Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrame projekto „Karys lenktynininkas“ atrankos etape – iššūkis kariuomenės savanorėms

Beveik po trijų mėnesių pertraukos, birželio 13 d. Kaune vyko projekto „Karys lenktynininkas“ antrasis atrankos etapas. Jame Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų merginos parodė, kad moka naudotis ne tik ginklais, bet ir pasirūpinti transporto priemonėmis, rašoma pranešime spaudai.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Organizatorių nuotr.

Šalyje sušvelninus karantiną ir leidus organizuoti renginius, „Karys lenktynininkas“ organizatoriai surengė antrąjį dalyvių atrankos etapą. Projekto dalyvių tikslas yra startuoti 2022 liepą vyksiančiose „Aurum 1006 km“ lenktynėse.

Atrankų metu projekte dalyvaujančios merginos lavina ir tobulina fizines bei psichologines žinias. Taip jos gali įsivertinti ar yra tinkamos automobilių sportui, ar nebijo iššūkių, kaip sugeba tvarkytis nestandartinėse situacijose ir ar yra tvirtai pasiryžusios siekti tikslo.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Pats antrasis projekto sezonas siekia pakeisti ir išankstinę visuomenės nuomonę, nes Lietuvoje dar gajus įsivaizdavimas, jog tam tikros profesijos yra tinkamos tik moterims, o kitos – tik vyrams. Skirtingai nuo ankstesnio sezono, kuomet buvo renkama mišri Lietuvos kariuomenėje tarnaujančių karių ralio komanda, šio sezono projekte dalyvauja tik merginos, tarnaujančios Dariaus ir Girėno apygardos 2-oje rinktinėje.

Apie dalyvių pasiryžimą daug pasakė antrojo atrankos etapo rezultatai ir puikūs komisijos atsiliepimai. Jo metu dalyvės turėjo įveikti dvi technines užduotis. Pirmoje užduotyje veikiant poroje reikėjo pakeisti automobilio priekines stabdžių trinkeles ir patikrinti visus automobilio skysčius. Šiai užduočiai buvo skirta 15 minučių. Merginos ne tik puikiai susitvarkė su užduotimi, bet ir pasiekė jos atlikimo rekordą. Antroji užduotis buvo kiek paprastesnė – reikėjo pakeisti du ratus ir dar kartą patikrinti automobilio skysčius.

Atrankos metu projekto dalyves vertino kompetentinga komisija. Tradiciškai vertinimo komisijos pirmininko vietą užėmė garsus Lietuvos lenktynininkas, auto sporto legenda Stasys Brundza. Komisijos nariais buvo Lietuvos automobilių sporto federacijos, techninių reikalavimų komiteto pirmininkas Egidijus Janavičius ir „Kastyčio Girdausko automobilių sporto klubo“ pirmininkas Gintaras Kaminskas.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

UAB „Esaja“ automobilių serviso direktorius Edgaras Sinkevičius mielai užleido savo aikštelę. Prie renginio prisijungė ir kelerius metus užklasine veikla užsiimantis vaikų užimtumo būrelis „Būk Saugus“.

„Prisidėdami prie renginio, norėjome motyvuoti savo mokinius komandiniam darbui ir supažindinti su šiuo socialiniu projektu ir jo dalyvėmis. Vaikams didelį įspūdį padarė baikeriai ir projekto dalyvės, kurios užduotis atliko prie tikrų sportinių automobilių“ – savo įspūdžiais dalijosi viena vaikų būrelio „Būk Saugus“ vadovių Lina Šemberg.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Geranoriškai prie renginio prisidėjo „Iron X MC“ klubo baikeriai. Pasak klubo atstovų, savo dalyvavimu jie siekė pakeisti visuomenėje vyraujančią nuomonę, kad baikeriai – taisyklių nepaisantys kelių chuliganai.

Nors oras nebuvo pats geriausias, pagrindinis renginio tikslas buvo pasiektas – merginos pasirodė puikiai.

„Labiausiai mane nustebino tiksliai ir greitai atlikta pirmoji užduotis. Nesitikėjau, kad jos taip greitai pakeis automobilio stabdžių trinkeles, ratus ir patikrins visus skysčius. Geriausias šios užduoties įveikimo laikas buvo 8 min. ir 12 sek. rezultatas, kurį pasiektų toli gražu ne kiekvienas vairuojantis vyras“, – sakė Stasys Tarailė, projekto organizatorius.

Rezultatai taip pat patvirtino, jog merginos į šį projektą žiūri rimtai ir pasiruošimui atrankos etapams bei treniruotėms skiria nemažai laiko. Kitas etapas planuojamas liepos mėnesį Palangoje.

„Buvo smagu matyti besidžiaugiančius vaikus, kuriems prisilietimas prie sportinio automobilio, galbūt buvo viso gyvenimo svajonė, o galimybė pasivažinėti motociklu paliko neišdildomą įspūdį“, – geromis emocijomis tryško Stasys Tarailė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius