Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apklausa: ką apie „ENEOS 1006 km lenktynes“ žino jas stebintys žmonės?

Jau septynioliktus metus iš eilės į Palangą sukvietė, o taip pat prie televizijos ekranų žiūrovus subūrė „ENEOS 1006 km lenktynės“. Trasoje varžybas stebi tūkstančiai žiūrovų, dar didesnis skaičius - internetu, ar televizorių ekranuose.

15min lenktynių teritorijoje pakalbino dešimtį atsitiktinių žiūrovų. Jiems pateikėme tris kalusimus: ar žinote, kiek ekipažų varžosi trasoje, kokia markė yra pati populiariausia lenktynėse ir kiek litrų degalų automobilis suvartoja, kol apvažiuoja vieną trasos ratą.

Kai kurie žiūrovai, išgirdę tokius klausimus sutriko, pradėjo juoktis, o kiti ramiu veidu dėstė teisingus atsakymus.

Atsakymai į klausimus

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„ENEOS 1006 km“ lenktynių akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„ENEOS 1006 km“ lenktynių akimirka

Prie starto linijos lenktynes pradėjo 42 ekipažai – tiek, kiek jų sėkmingai praėjo techninę komisiją trečiadienio popietę. Ant plauko buvo pakibęs komandos „Cor Euser Racing“ likimas, kadangi vienas komandos pilotų, Lietuvos automobilių sporto legenda Stasys Brundza, treniruočių metu sumaitojo automobilį į trasos atitvarus.

Komanda griebėsi šiaudo, persėsdama į kitą lenktyninį automobilį. Tačiau komandos vargai ties tuo nesibaigė – pakaitinis automobilis neatitiko saugos reikalavimų dėl netinkamos saugos lankų konstrukcijos.

TAIP PAT SKAITYKITE: Po avarijos į BMW persėdusiam S.Brundzai – techninės komisijos ultimatumas

Tačiau ir tai nesustabdė šios komandos ambicijų – kitą dieną automobilis jau buvo Klaipėdoje, kur saugos lankai buvo pervirinti ir „Cor Euser Racing“ sėkmingai startavo lenktynėse.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Stasio Brundzos avarija „Eneos 1006 kilometrų lenktynių“ treniruotėje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Stasio Brundzos avarija „Eneos 1006 kilometrų lenktynių“ treniruotėje

Teisingas atsakymas į pirmą klausimą: Lenktynėse dalyvauja 42 ekipažai.

Prie starto išsirikiavo įvairių markių automobiliai. „ENEOS 1006km lenktynėse“ visada užregistruojama įvairių markių automobilių, tad ne išimtis ir šiųmetės varžybos.

Visgi kaip ir ankstesniais metais, taip ir šiais, daugiausia lenktynėms užregistruotų automobilį – BMW markės. Treniruotes pradėjo 18 šios markės automobilių, o po Stasio Brundzos avarijos, lenktynių dieną BMW markės automobilių jau buvo 19, kadangi minėtosios komandos „Cor Euser Racing“ pakaitinis automobilis – BMW markės.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kodėl „ENEOS 1006 km lenktynėse“ daugiausia BMW markės automobilių?

Antroje vietoje tarp populiariausių atsidūrė „Honda“ markės automobiliai, kurių lenktynių dieną yra 5, o trečioje vietoje tarp populiariausių – „Porsche“ ir „Volkswagen“ automobiliai, kurių Palangos trasoje po tris.

Taip pat trasoje dar matyti ir automobilių, kurių varžosi tik po vieną, tarp jų: „Lexus“, „Lada“, „Aquila“, „Lotus“, „Alfa Romeo“.

Teisingas atsakymas į antrąjį klausimą: Daugiausia trasoje BMW markės automobilių.

Likus kelioms dešimtims minučių iki lenktynių starto, dalyviai noriai bendravo su žurnalistais, fotografavosi su fanais, pasakojo apie lenktynes ir savo technika.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„ENEOS 1006 km“ lenktynių akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„ENEOS 1006 km“ lenktynių akimirka

„Greičiausiame rate mūsų automobilis vidutiniškai suvartoja apie 1,4 litro benzino. Toks kiekis degalų yra suvartojamas apsukus vieną lenktynių trasos ratą“, – faktus prieš startą dėstė komandos „General financing team Pitlane“ pilotas Benediktas Vanagas.

TAIP PAT SKAITYKITE: 15min tiesioginė „ENEOS 1006km lenktynių“ transliacija

Žinoma, lenktyniniai automobiliai yra skirtingų techninių parametrų, o taip pat varomi įvairių tipų degalais. Vieni varžosi dyzelinių automobilių klasėje, tad pastarieji bus ekonomiškesni už benzininius.

Tai vienas pagrindinių dyzelinio automobilio pliusų – stoti į lenktynių trasos prieigose esančią degalinę tenka rečiau.

Taip pat kaip ir gatvėse matomų automobilių, taip ir lenktynėse dalyvaujančių, degalų suvartojimo kiekis skirsis dėl galingumo. Automobiliai varžosi skirtingose klasėse, o tai reiškia, kad skiriasi jų techniniai parametrai – arklio galių skaičius varikliuose, pačių variklių litražas ir pan.

Teisingas atsakymas į trečiąjį klausimą: Automobilis, nuvažiavęs vieną trasos ratą vidutiniškai suvartoja apie 0,7 – 3 litrus degalų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius