Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Argentinoje pradėta statyti F-1 trasa

Argentinoje pradėta statyti nauja aukščiausius standartus atitiksianti lenktynių trasa, kurioje ketinama nuo 2014 m. ar vėliau pradėti rengti „Formulės-1“ varžybas.
Sebastianas Vettelis, „Red Bull“
Sebastianas Vettelis, „Red Bull“ / „Scanpix“ nuotr.

„Velociudad Speedcity“ žiedą, statomą 100 km atstumu nuo šalies sostinės Buenos Airių esančiame Zarato mieste, suprojektavo britų architektai „Populous“ – Silverstouno žiedo rekonstrukcijos bei 2012 m. Londono olimpinio stadiono autoriai.

4,7 km ilgio trasoje ateityje ketinama organizuoti „Formulės-1“, „MotoGP“ ir Le Mano tipo ištvermės lenktynes. Arena bus statoma dviem etapais – 2013 m. ketinama užbaigti pirmąjį, sudarytą iš paprastesnio 3,1 km žiedo ir infrastruktūros, o dar po metų pastatyti aukščiausius standartus atitinkantį kompleksą.

Paskutinį kartą „Formulės-1“ lenktynės Argentinoje buvo surengtos 1998 m. Tuomet varžybos vyko trasoje Buenos Airėse ir jas laimėjo „Ferrari“ atstovavęs Michaelis Schumacheris.

Primename, kad „Formulės-1“ čempionatą 2012 m. papildys lenktynės Ostine (JAV), 2013 m. pirmenybės užsuks į Naujajį Džersį (taip pat JAV), o dar po metų ketinama surengti etapą ir Sočyje (Rusija). Planuos pritraukti sportą jau artimiausiais metais puoselėja ir Meksika bei Pietų Afrikos Respublika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius