Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukštaitijos autokroso nugalėtojai paaiškės finaliniame etape Kupiškyje

Jau artėjantį sekmadienį Kupiškio rajone esančioje Uoginių kaimo trasoje bus duotas startas paskutiniam šių metų Aukštaitijos autokroso pirmenybių etapui. Jo metu paaiškės klasių nugalėtojai ir prizininkai.
Varžybų akimirka
Justas Lapašinskas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Nuo 8 iki 10 val. vyks dalyvių registracija, o po trumpo lenktynininkų susirinkimo 10.15 val. prasidės laisvosios treniruotės ir chronometruojami važiavimai. Varžybos prasidės iš karto po iškilmingo parado 12 val.

Jei pernai sezono pabaiga buvo itin įtempta ir paskutiniame etape nugalėtojais tapti pretendavo net po kelis lenktynininkus, tai šiemet klasių lyderiai gali kiek lengviau atsikvėpti. Nors jų taškų persvara ir negarantuoja pirmos vietos, tačiau favoritai gali jaustis pakankamai saugūs.

Jaunimo klasėje pastaruoju metu varžosi vos vienas dalyvis. Ernestas Stumbrys varžovų klasėje nesulaukia jau keletą etapų iš eilės. Tai jam garantuoja pirmąją vietą klasėje, tačiau veikiausiai kitąmet jaunuolis žengs į aukštesnę klasę, mat varžytis vienam su savimi nėra jokio tikslo.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Audrius Povilonis

Turnyro lentelėje po penkių etapų jaunimo klasėje antrą vietą kol kas užima Justas Lapašinskas, kuris turi 31-ą tašką ir nuo Ernesto Stumbrio atsilieka 9 taškais. Trečioje vietoje kol kas žengia Reda Vainauskaitė, kuri sezono pradžioje debiutavo autokroso varžybose ir iš karto nustebino įspūdingu virtimu.

M-1600 klasėje, kur dalyviai varžosi automobiliais, kurių variklio darbo tūris neviršija 1600 kub. cm., lyderiauja Egidijus Nevulis. Norint iškovoti nugalėtojo vardą sezone jam jau nebereikia plėšytis, užtenka finišuoti net ne prizinėje vietoje ar apskritai – išvažiuoti į finalą. Egidijų Nevulį nuo antroje vietoje esančio Eriko Narbuto skiria saugi 15 taškų persvara. Trečias klasėje – Artūras Mišenis, turintis 66 taškus.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Dalius Valiukas

M-2000 klasės dalyvių gretose užtikrintai pirmauja ir dėl savo pranašumo gali būti ramus Raimundas Kukenys. „Opel Kaddet“ vairuojantis lenktynininkas turi 100 taškų, ir artimiausią varžovą Artūrą Stanį lenkia net 19 taškų. Trečias šioje klasėje – 73 taškus turintis Karolis Petrovičius.

OPEN klasėje šiemet žiba Marius Žiukelis. Jaunuolis, vairuojantis „Audi“, lyderio poziciją užima surinkęs 85 taškus. Jam už nugaros Vidmantas Paulauskas, kuris per penkis etapus uždirbo 64 taškus. Trečioje vietoje puikuojasi Petras Fergizas, kurio turima 59-ių taškų suma leidžia tikėtis trečiosios vietos.

Organizatorių nuotr./Varžybų plakatas
Organizatorių nuotr./Varžybų plakatas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius