Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukštaitijos autokroso pirmenybių ketvirtas etapas: favoritų gedimai ir pergalingos sugrįžtuvės

Praėjęs sekmadienis buvo ta metų diena, kai Ramygalos autokroso trasą papuošė autokroso batalijos. Čia surengtas ketvirtasis Aukštaitijos autokroso pirmenių etapas. Varžybose prie starto stojo 23 dalyviai, o renginį paįvairino daugiau nei 10 motokrosininkų.
Aukštaitijos autokroso pirmenybių ketvirtas etapas
Aukštaitijos autokroso pirmenybių ketvirtas etapas / Tomo Markelevičiaus nuotr.
Temos: 1 Autokrosas

Šiose varžybose vėl nepavyko surinkti jaunimo klasės, mat šiemet jauni vaikinai jau važiuoja su vyrais M-1600 ir M-2000 dalyvių gretose. Jaunimo klasėje vienas likęs panevėžietis Ernestas Stumbrys buvo perkeltas į M-1600 klasę.

Šioje klasėje favoritu laikomas Egidijus Nevulis. Jo pergalės buvo galima tikėtis ir šiose varžybose, tačiau lyg perkūnas iš giedro dangaus čia trenkė Erikas Narbutas. Trenkė ne tiesiogine, o perkeltine prasme. Kurį laiką nuo autokroso atitrūkęs ir užsienyje laiką leidęs jaunasis lenktynininkas Ramygaloje pasiekė kol kas aukščiausią savo pasiekimą M-1600 klasėje.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Aukštaitijos autokroso pirmenybių ketvirtas etapas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Erikas Narbutas (nr.1)

Finaliniame važiavime Erikas Narbutas laimėjo startą ir pirmos vietos pozicijos nepaleido iki pat finišo. Antroje vietoje likęs Egidijus Nevulis pasveikino varžovą ir nė kiek nenusiminė, kad jam ant prizininkų pakylos teks stoti laipteliu žemiau. Trečią poziciją iškovojo Almantas Januševičius, vairavęs „Lada“ ir pasižymėjęs akiai patraukliu važiavimu su „nelūžtančiu žiguliuku“.

M-2000 klasėje intriga virė iki pat finalo, tačiau tokios atomazgos nesitikėjo niekas. Šioje klasėje aiškus lyderis – biržietis Raimundas Kukenys. Jam ant kulnų finale lipo dar vienas buvęs jaunimo klasės atstovas Karolis Petrovičius. Vaikinas tvirtai laikėsi antrosios pozicijos, tačiau buvo priverstas sustoti dėl techninių problemų kuro sistemoje.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Aukštaitijos autokroso pirmenybių ketvirtas etapas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Raimundą Kukenį vejasi Karolis Petrovičius

Antrąją vietą iškovojo „kovinį“ „VW Golf“ vairuojantis Artūras Stanys. Jis pasinaudojo Karolio Petrovčiaus gedimu ir iškovojo antros vietos taurę. Trečiasis prizininkų pakylos laiptelis priklausė Gintarui Bėlskiui, kuris neslėpė emocijų dėl šio pasiekimo.

Gintaras Bėlskis finale paskutinius 5 ratus savo automobiliu „VW Golf“ važiavo be padangos. Iš pradžių padanga nusimontavo, vėliau nuplyšo, o galiausiai buvo suskaldytas ir ratlankis. Trimis ratais iškovoti trečią vietą ir dar atlaikyti varžovų spaudimą sugeba ne bet kas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Aukštaitijos autokroso pirmenybių ketvirtas etapas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Gintaras Bėlskis po pergalingo finišo demonstruoja sugadintą ratlankį

Open klasės dalyvių gretose dėl tokio paties gedimo krito net du favoritai. Deividui Vareikai švaistiklis per variklio bloką išlindo dar pirmame važiavime. Finale analogiškas gedimas nubraukė ir Donato Stašiūno viltis iškovoti pergalę.

Oponentų nesėkmėmis pasinaudojo stabiliai ir užtikrintai važiavęs Marius Žiukelis, kuris iškovojo pirmą vietą. Ant antrojo laiptelio užlipo svečias iš Pakruojo Arnas Kanapeckas. Trečią vietą išplėšė atkakliai su Arnu Kanapecku trasoje stumdęsis panevėžietis Žilvinas Kauneckas. Jis šiemet autokroso varžybose „Ford Sierra“ automobiliu dalyvauja periodiškai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Aukštaitijos autokroso pirmenybių ketvirtas etapas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Žilviną Kaunecką vejasi Arnas Kanapeckas

„Buggy“ klasėje susirinko vos du dalyviai – varžybų organizatorius, VšĮ „Ekrosas“ įkūrėjas Egidijus Česnelis ir dar vienas bagio vairuotojas Gedas Kirdeikis. Vaikinai važiavo kartu su Open klasės automobiliais. Pirmoji vieta atiteko Lietuvos čempionate dalyvaujančiam Egidijui, tad Gedui teko tenkintis antra vieta.

Komandinėje įskaitoje – nieko naujo. Čia ir toliau pirmauja Biržų sportininkai, kurie Ramygaloje susižėrė dar vieną taurę į savo trofėjų kolekciją.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Aukštaitijos autokroso pirmenybių ketvirtas etapas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Biržų komandos pergalė komandinėje įskaitoje

Varžybų metu žiūrovus linksmino šokėjos, galvą į dangų pakelti vertė lėktuvų skrydžiai. Be šių ir kitų pramogšų taip pat trasoje buvo galima išvysti ir motociklininkų pasirodymą. Motokroso entuziastai, megėjai ir profesionalai čia išbandė Ramygalos trasą.

Trys greičiausieji taip pat buvo apdovanoti taurėmis. Pirmąją vietą varžybose užėmė Linas Žemaitis, kurio sugebėjimus visi puikiai žino. Antrą vietą iškovojo tarp autokroso ir motokroso besiblaškantis Gediminas Jakulis. Trečiosios vietos apdovanojimą į viršų kėlė dar vienas motoklubo „IBC“ narys Gintaras Žemaitis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Aukštaitijos autokroso pirmenybių ketvirtas etapas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Motociklų klasės važiavimo akimirka

„Noriu padėkoti visiems, kas prisidėjo prie šių varžybų. Tik visi bendromis jėgomis galime pakelti autokrosą į aukštesnį lygį. Ačiū Ramygalos seniūnui, ūkininkui Sigitui Čypliui, Panevėžio miesto tarybos nariui Mantui Leliukui, įmonei „Šaldymo technologijos“, Valstybės įmonei „Panevėžio regiono keliai“. Be visų šių žmonių geranoriškumo varžybas čia surengti būtų buvę labai sunku. Taip pat jų dėka galėjome paruošti trasą varžyboms. Tikiuosi, kad mūsų pastangas dalyviai įvertino ir Ramygalos trasa paliko gerus įspūdžius“, – per apdovanojimų ceremoniją kalbėjo VšĮ „Ekrosas“ vadovas Egidijus Česnelis.

Beje, pats varžybų organizatorius taip pat sulaukė padėkos ir sveikinimų.. Jam buvo įteiktas iš automobilio variklio dalių pagamintas simbolinis apdovanojimas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Aukštaitijos autokroso pirmenybių ketvirtas etapas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Egidijus Česnelis

Aukštaitijos autokroso pirmenybių sezone liko vos du etapai. Artimiausias įvyks rugpjūčio 3 dieną. Komandos lenktyniauti vyks į Joniškį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius