Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Autokroso ir ralio kroso lenktynininkai išsidalijo metinius apdovanojimus

Kaune, restorane „Bajorų kiemas“, iškilmingos ceremonijos metu apdovanoti autokroso ir ralio kroso varžybų nugalėtojai ir prizininkai.
Apdovanojimų akimirka
Apdovanojimų akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Taurėmis, medaliais ir diplomais už metinius pasiekimus renginio metu įvertinti Lietuvos, Baltijos ir Šiaurės Europos zonos (NEZ) šalių automobilių kroso ir ralio kroso sezono lenktynininkai. Renginyje įvertinimų taip pat sulaukė ir 2014 m. Regioninių automobilių kroso varžybų nugalėtojai bei prizininkai.

Autokrosas – žiūrovui patogus sportas, todėl tikiuosi, kad ateityje žiūrovų daugės ir dalyvių gretos plėsis.

„Mūsų padarytas tyrimas parodė, kad automobilių sportas Lietuvoje užima trečią vietą. Aplenkėme net plaukimą, kuriame turime Rūtą Meilutytę. Autokrosas labai daug prisidėjo prie automobilių sporto populiarinimo.

Autokrosas – žiūrovui patogus sportas, todėl tikiuosi, kad ateityje žiūrovų daugės ir dalyvių gretos plėsis. Prieš keletą metų mūsų taryboje buvo pristatyta ilgalaikė kroso ir ralio kroso strategija. Tai vienintelė sporto šaka mūsų federacijoje, kuri turi tokią strategiją. Dėka to šiandien turime penkiamečius vaikus, važinėjančius mini bagiais bei regionines varžybas“ , – sakė LASF prezidentas Gintaras Furmanavičius.

Atsiimti apdovanojimų ant scenos buvo pakviesti ne tik varžybų dalyviai, bet ir etapų organizatoriai. LASF atstovai jiems įteikė padėkas už sėkmingai surengtas ir įgyvendintas įvairaus kalibro varžybas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Apdovanojimų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Apdovanojimų akimirka

Bene dažniausiai atsiimti apdovanojimų buvo kviečiamas varžybų organizatorius ir dalyvis Kazimieras Gudžiūnas bei ralio, ralio kroso ir autokroso varžybose lenktyniaujantis Laurynas Diržininkas, autokroso varžybų favoritai Giedrius Stonys, Tautvydas Urba, Martynas Pikčilingis ir kiti.

Taures į viršų kėlė ne tik visiems gerai žinomų klubų nariai, bet ir naujai susibūrusių komandų atstovai. „Šviežiai iškeptos“ komandos „Ekrosas“ narys ir vadovas Egidijus Česnelis Lietuvos autokroso čempionate šiemet iškovojo antrosios vietos taurę galine ašimi varomų bagių klasėje.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Apdovanojimų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Apdovanojimų akimirka

Lietuvos čempionato D-1A divizione nugalėtoju pripažintas Telšių komandos atstovas Giedrius Stonys. Andis Klava iškovojo antrą vietą, o trečios vietos laimėtoju tituluotas Martynas Pikčilingis.

D-4 grupėje trijų taškų persvara metinėje įskaitoje nugalėjo Egidijus Mažeika. Simonas Kazbaras, kuris pasipuošė sidabru, gavo ir kandidato į sporto meistrus ženklelį. Trečias šiemet buvo Marius Kisielis.

D-Open divizione šiemet greičiausias buvo Dovydas Vaitkevičius. Darius Tamašauskas džiaugėsi sidabru, o Artūras Navickas sezoną baigė trečioje pozicijoje.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Apdovanojimų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Apdovanojimų akimirka

Bene daugiausiai susirinkusios publikos aplodismentų sulaukė mažieji lenktynininkai. Mini bagiais lenktyniaujančių vaikų gretose šiemet nugalėtoja tapo ir džiaugsmingai į viršų taurę kėlė Kamilė Kuraitė. Ji aplenkė varžovus Normantą Lepšį ir Evertą Henilaną.

Beje, jos brolis Vilintas Kuras taip pat tapo nugalėtoju. Jis šį titulą iškvojo galine ašimi varomų bagių klasėje. Antrą vietą pelnė jau minėtas Egidijus Česnelis, o trečias sezone finišavo Giedrius Žunda.

D-3A AWD greičiausias buvo Saulius Žunda, už nugaros palikęs Tautvydą Urbą ir Andrių Lugauską.

Komandinėje įskaitoje daugiausia taškų surinko Skorpiono ASK, antroje pozicijoje atsidūrė „Motorsport LT+STP“. Ukmergės AMSK atstovai finišavo trečioje pozicijoje.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Apdovanojimų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Apdovanojimų akimirka

Įvertinimų sulaukė ne tik Lietuvos čempionato, bet ir regioninių varžybų dalyviai. D-1600 Junior dalyvių gretose triumfavo Ivas Stonys. Vitoldas Sudintas finišavo antras, o trečioje vietoje atsidūrė Ernestas Stumbrys.

D-1600 klasėje nugalėtoju tapo užtikrintai visą sezoną važiavęs Tomas Skrodenis. Paulius Kiudys iškovojo antrą vietą, o trečioje pozicijoje atsidūrė Romas Stankūnas.

D-2000 kaltegorijoje greičiausias šiemet buvo Dalius Petrauskas. Nerijus Zarudnevas ir Mykolas Gailius užėmė atitinkamai antrą ir trečią vietas.

D-3A bagių klasėje regiono varžybose nugalėjo Andrius Lugauskas. Vytautas Skabeikis finišavo antras, o Janis Ščerbickis – trečias.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Apdovanojimų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Apdovanojimų akimirka

OPEN įskaitoje regioninėse pirmenybėse triumfavo Tomas Geležinis. Vigantas Budrys iškovojo antrą vietą, o jam už nugaros atsidūrė Darius Čekaitis.

D2000 Super klasėje laimėjo Mindaugas Sidabras, antras sezoną baigė Giedrius Stonys. Edvinas Miknius pasipuošė trečios vietos apdovanojimu.

Komandinėje įskaitoje triumfavo Telšių ekipa. Antrą poziciją pasisavino ASK Žaibas. ASK Extempas laimėjo trečią vietą.

Lietuviai pasižymėjo ir Baltijos šalių autokroso čempionate. 1600 klasėje pirmą vietą laimėjo Giedrius Stonys su „Honda Civic“. Trečioje vietoje atsidūrė kitas lietuvis – Martynas Pikčilingis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Apdovanojimų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Apdovanojimų akimirka

2000 Super klasėje tarp latvių įsitvirtino lietuvis Egidijus Mažeika, kuris čempionatą baigė antras. OPEN klasėje pasižymėjo dar du lietuviai. Pirmą vietą iškovojo Dovydas Vaitkevičius, antroje vietoje įsitvirtino Artūras Navickas.

VAZ klasika įskaitoje ant prizininkų pakylos, atsiimti pirmos vietos taurės šiame sezone lipo Dainius Pilipavičius, o trečios vietos apdovanojimas atiteko Tadui Viliūšiui. Buggy 1600 klasėje trečios vietos taurę iškovojo Tautvydas Urba.

Lietuvos ralio kroso čempionate, D-1A klasėje nugalėjo Laurynas Diržininkas, palikęs už savęs Domą Vercinską ir Ernestą Staponkų. D-1 dalyvių gretose nugalėjo Algimantas Glikas, antras – Kazimieras Gudžiūnas.

D2000 klasėje nugalėjo Petras Bartkus. Sidabru pasipuošė Mindaugas Sidabras. Edvinas Stravinskas nusipelnė trečiosios vietos prizininko titulo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius