Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilių sporto trenerio Romualdo Barkausko žūtis – paskutinė jo duoklė Šakių autokroso trasai

Sekmadienį, gruodžio 1 d. Šakių rajono Pavilkio kaimo žvyro karjere važiuodamas atbuline eiga į vandens telkinį įvirto „Iveco“ sunkvežimis. Kaip paaiškėjo, žuvęs vairuotojas – Romualdas Barkauskas, tikra regiono automobilių sporto legenda.
Romualdas Barkauskas
Romualdas Barkauskas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Šiais metais jam buvo suteiktas Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) garbės vardas ir kaip Šakių techninio sporto klubo vadovui įteikta padėka už automobilių sporto populiarinimą ir sėkmingą Lietuvos automobilių kroso čempionato etapo organizavimą.

Europos čempiono treneris

R.Barkauskas buvo du kartus Europos kroso čempionu tapusio Nerijaus Naujokaičio treneris. Po tragedijos kalbintas sportininkas 15min.lt sakė, kad ši nelaimė jį pribloškė.

„Tai buvo pirmas ir paskutinis mano treneris. Mūsų keliai susikirto 1983-iais metais. Romualdas tuomet buvo tuometinio DOSAF'o kartingo sporto būrelio vadas. Su draugais, būdami dar vaikai, tuomet pas jį atėjome. Jis labai mylėjo jaunimą. Pradėjo mane treniruoti. Krose mūsų kelias tęsėsi nuo 1994-ųjų iki 2008-ųjų, kai antrą kartą tapau Europos čempionu“, – apie pirmą ir paskutinį savo trenerį kalbėjo N.Naujokaitis.

R.Barkauskas tądien tiesiog tvarkė savo trasą, vežė žvyrą.

Anot N.Naujokaičio, apie artėjančią nelaimę nebuvo galima net pagalvoti. R.Barkauskas tądien tiesiog tvarkė savo trasą, vežė žvyrą. Pasak sportininko, jo treneris siekė kroso trasą sutvarkyti dar iki žiemos šalčių.

Ruošėsi keliauti

„Pastaruoju metu Romukui jau buvo pagerėjusi sveikata. Jis tvarkė trasą, taip pat ateityje planavo pirkti motociklą ar namelį ant ratų, pakeliauti. Turėjo svajonių, planavo. Deja, nebespėjo. Atrodo, ir visą buvusią Sovietų sąjungą apvažiavo, ir Europos daug matė, o čia nelaimė įvyko, galima sakyti, savo kieme“, – sunkiai rinko žodžius N.Naujokaitis.

Europos kroso čempionas negailėjo gerų žodžių savo buvusiam treneriui ir tvirtino, kad šis žmogus ženkliai prisidėjo prie to kroso, kokį Lietuva turi dabar. „Šito žmogaus dėka Lietuvoje išpopuliarėjo krosas. Jis buvo pradininkas, žmogus, kuris tą kroso virusą nešė per Lietuvą. Pirmasis susirinko ir pasiruošė krosui automobilį“, – pridūrė buvęs lenktynininkas.

Sužinojęs apie nelaimę N.Naujokaitis metė visus darbus ir nuskubėjo į įvyko vietą, bet savo treneriui jau niekuo negalėjo padėti. R.Barkausko tuo metu ieškojo narai. „Sunku pasakyti, kaip įvyko nelaimė. Gal dėl blogo oro, gal dėl kitų sąlygų. Trūksta žodžių...“ – kalbėjo R.Barkausko auklėtinis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius