Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Autoplius Kretinga Drift Open“: rekordai ir puiki savaitgalio nuotaika

Jau šio šeštadienio, liepos 2-osios, popietę apsilankę kultiniame Kretingos motobolo stadione, nepasigailės – čia vyksiančiose „Autoplius Kretinga Drift Open“ šonaslydžio varžybose, kuriose kartu vyks ir Lietuvos „drifto“ pirmenybių ketvirtasis etapas, laukiama rekordinio dalyvių skaičiaus.
„Autoplius Kretinga Drift Open“ kviečia stebėti rekordinių kovų
„Autoplius Kretinga Drift Open“ kviečia stebėti rekordinių kovų / Autoplius.lt nuotr.
Temos: 2 Kretinga Driftas

„Įprastai Kretingos „driftuose“ susirenka apie 20 dalyvių, o į šį renginį jų suvažiuos net 40“, – sako jau tradiciniu tapusio, penktus metus rengiamo šou organizatorius Edmundas Dargis.

Renginio metu vyks Lietuvos „Semi Pro“ pirmenybės ir mėgėjų – Lietuvos „gatvės lygos“ – šonaslydžio varžybos. Dalyvių registracijos pradžia planuojama nuo pat ankstyvo ryto ir jau 10 valandą vairuotojai pradės svilinti padangas. Jie treniruosis dviejose skirtingose trasose. Gatvinukai – trumpesnėje, o daugiau pažengę („Semi Pro“ lygos dalyviai) – ilgesnėje.

„Drifto“ treniruotėse atliekami bandomieji važiavimai: vairuotojai susipažįsta su trasa ir automobilio elgesiu joje, bando perprasti priešininkus, ruošiasi porinėms „tsuiso“ kovoms bei, savaime suprantama, kvalifikaciniams važiavimams”, – pasiruošimo varžyboms virtuvę, dažniausiai nematomą žiūrovams, nupasakoja E. Dargis.

Po treniruočių ir užtarnautos pertraukos prasidės kvalifikacija (atkrentamieji važiavimai) į porines varžybas, kitaip sakant dalyviai rungsis dėl vietos geriausiųjų šešioliktuke (TOP-16). Kvalifikaciniuose važiavimuose dalyviai stengiasi be klaidų įveikti teisėjų nurodytą trasą ir taip įgyti pranašumą prieš savo konkurentus. Kiekvienas turi tris bandymus.

„Street“ klasės dalyviai, kvalifikacijoje iškovoję ir užėmę 3 aukščiausias vietas, bus apdovanoti taurėmis, o „Semi Pro“ kategorijos atstovai, praėję TOP-16 barjerą, susirungs poriniuose „Autoplius Kretinga Drift Open“ važiavimuose.

„Teisėjams paskelbus TOP-16 sąrašą prasideda dalyvaujančių automobilių pristatymas. Tai – tautai pažįstami BMW, „Lexus“, „Nissan“, „Subaru“, „Toyota“ markių modeliai, pritaikyti važiavimui šonu. Dalyvis, iškovojęs vietą geriausiųjų 16-uke, į trasą įvažiuoja vienas, pristatydamas save, savo bolidą ir demonstruodamas individualų meistriškumą“, – teigia E. Dargis.

Anot jo, toks prisistatymas žiūrovams yra vienas įspūdingiausių ir, aišku, mėgstamiausių renginio akcentų.

„Dauguma „Semi Pro“ klasės dalyvių į Kretingą atvyks rimtai kautis dėl taškų bendroje Lietuvos pirmenybių įskaitoje, todėl nuo to varžybos bus tik įdomesnės ir patrauklesnės žiūrovams“, – įsitikinęs renginio organizatorius.
„Autoplius Kretinga Drift Open“ šonaslydžio varžybos vyks tradicinėje vietoje – Kretingos motobolo aikštėje, Tiekėjų g. 34. Žiūrovai į renginį kviečiami nuo 14 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius