Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Baja Poland“ teisėjai nenorėjo lietuvių leisti į startą

Iki varžybų prologo vakar Vilmanto Audzijonio ir Vaidoto Paškevičiaus ekipažas jaudinosi dėl to, ar pavyks jiems startuoti. Ginčai su teisėjais ir biurokratiniai spąstai prieš varžybas jiems gerokai pratampė nervus.
„Palanga visit Apartaments“ ekipažas
„Palanga visit Apartaments“ ekipažas / Egidijaus Babelio nuotr.
Temos: 1 Lenkija

Problemos dėl dokumentų

Istorija, suteikusi nemažai emocijų „Palanga Visit Apartaments“ ekipažui – „Toyota FJ-Cruiser“ saugos lankai. Jau ir taip praleidę daug laiko plombuodami restriktorių ar taisydami tokius nesklandumus kaip per trumpas purvasargis, galiausiai užklijavę ant langų privalomas apsaugines plėveles lenktynininkai nuo problemų virtinės neatitrūko.

Techninėje komisijoje budėjusiems varžybų teisėjams pasirodė keista jų konstrukcija, taigi šie paprašė jų sertifikato. Vilmantas Audzijonis pateikė kopiją. Netiko. Reikėjo originalaus dokumento su originaliu parašu.

Vilmantas džiaugiasi, kad visgi originalus dokumentas buvo rastas techninio aptarnavimo sunkvežimyje ir galiausiai atiduotas teisėjams. Teisėjai jį gavo, tačiau techninės komisijos dokumente jau buvo įrašyta, kad to dokumento nėra. Varžybų vadovų sudaryta komisija sprendė šį klausimą, ir tik po ilgų diskusijų prieš pat varžybų prologą leido lietuviams startuoti pasaulio ralio reido čempionato etape Lenkijoje.

Egidijaus Babelio nuotr./Vilmantas Audzijonis ir Vaidotas Paškevičius
Egidijaus Babelio nuotr./Vilmantas Audzijonis ir Vaidotas Paškevičius

Bereikalinga biurokratija?

„Labiausiai apmaudu tai, kad tokio lygio varžybose teisėjai kabinėjasi prie bereikalingų biurokratinių dalykų. Keisčiausia tai, kad jie net netikrino tokiu esminių saugumo komponentų kaip gesinimo sistemos.“ – kalbėjo Vilmantas Audzijonis.

„Ir tokie reikalavimai nervus gadino ne tik mums. Mes tas pačias problemas, kaip kad dokumentai su originaliais parašais, langų klijavimas apsauginėmis plėvelėmis, sprendėme kartu su prancūzų ekipažu, Dakaro maratone iškovojusiu trečią vietą savo klasėje.“ – pridūrė šturmanas Vaidotas Paškevičius.

„Palanga visit Apartaments“ ekipažas viliasi, kad teisėjai tiesiog norėjo paerzinti naujokus. Galiausiai lenktynininkai gavo leidimą startuoti ir jau vakar išbandė savo techniką 8 km ilgio prologe.

Egidijaus Babelio nuotr./„Palanga visit Apartaments“ ekipažas
Egidijaus Babelio nuotr./„Palanga visit Apartaments“ ekipažas

Prologe užstrigo akceleratorius

Sako, technika veikia puikiai, tačiau greičiu su jų klasėje važiuojančiais lygintis negali. Tačiau ir trumpiausiame greičio ruože nebuvo apsieita be kuriozų.

Įpusėjus trasą iki galo įmintas akseleratorius užstrigo už anglies pluošto kilimėlio. „Kelis posūkius reikėjo paprakaituoti, bandant išlaikyti visu greičiu lekiantį automobilį.“ – nuotykius prisiminė Vilmantas.

Šeštadienį lenktynininkai turės „Baja Poland“ dalyviams numatyta sunkiausia diena. Jiems teks du kartus įveikti 188,5 km ilgio greičio ruožą.

Egidijaus Babelio nuotr./„Palanga visit Apartaments“ ekipažas
Egidijaus Babelio nuotr./„Palanga visit Apartaments“ ekipažas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius