Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Battery gatvės drifto iššūkyje“ nugalėjo latvis E.Ozolsas, o profesionalų varžybose ant podiumo lipo trys „drifto karaliai“

Šeštadienį, gegužės 24 d., Alytuje pirmą kartą surengtose šoninio slydimo varžybose triumfavo kaimynas iš Latvijos – Edgars Ozols. Be didesnio vargo „Battery gatvės drifto iššūkio“ finalą pasiekęs Artūras Ravluškevičius suklydo lemiamuose važiavimuose bei taip padovanojo pergalę savo oponentui. Trečia vieta netikėtai atiteko Benediktui Čirbai atstovaujančiam „Kemi-D1Sport“ ekipai.
Šoninio slydimo varžybos Alytuje
Šoninio slydimo varžybos Alytuje / Organizatorių nuotr.

Kiek kitoks scenarijus susiklostė sekmadienį vykusių profesionalų varžybų finale. Dėl pirmos vietos kovojusių Andriaus Vasiliausko ir Timo Simniško jėgos buvo apylygės, tad nugalėtojas paaiškėjo tik po pakartotinų važiavimų. Dėl nedidelės klaidelės trasos pradžioje, „Drifter.lt“ komandos atstovas paleido savo varžovą toli į priekį ir pasivyti Andriaus nebesugebėjo. Mažajame finale savo pranašumą įrodė Andrius Čibirka.

Sieną geriausiai bučiavo G. Levickas, o parkavosi – K. Alekna

Kaip ir buvo žadėta, žiūrovams buvo pademonstruotos „Kiss The Wall“ ir „Parking King“ rungtys, tačiau dar prieš jas renginio vedėjai surengė aukcioną ir pardavė abu daužymui paruoštus automobilius. Naujasis senutėlio „Opel“ savininkas sienos, o tiksliau pastarojo automobilio, „bučiavimo“ rungtį stebėjo sėdėdamas Gedimino Levicko „Nissan‘o“ keleivio vietoje. Taip jau išėjo, kad būtent Gediminas stipriausiai „pakštelėjo“ savo keleivio naująjį pirkinį bei vėliau buvo pripažintas „Kiss The Wall“ rungties nugalėtoju.

Pademonstruoti kaip parkuojasi „drifteriai“ ryžosi 7 šoninio slydimo varžybų dalyviai. Įslysti tarp dviejų trasoje stovinčių automobilių geriausiai sekėsi festivalio organizatoriui Kastyčiui Aleknai ir skolintą „BMW E30“ vairavusiam Andriui Čibirkai. Tačiau parkavimosi karalius gali būti tik vienas, tad abu pilotai buvo paprašyti atlikti dar po vieną – finalinį važiavimą. Iš gausių žiūrovų plojimų buvo akivaizdu, kad šie labiau palaiko kaunietį Andrių, bet rungtį vertinę teisėjai nugalėtoju paskelbė jo varžovą.

VIDEO: Battery drifto čempionatas Alytuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius