-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benediktas Vanagas apie automobilio alyvą: šykštus moka du kartus

Automobilio alyvai – ir lenktynėse, ir kasdieniame gyvenime – keliami tokie patys reikalavimai ir taikomi tokie patys jos pasirinkimo principai. Ekspertai teigia, kad gera alyva padės pratęsti automobilio gyvenimą, sumažins riziką nenuvykti į svarbų susitikimą, o ir netikėtai nepaplonins piniginės – juk šykštus moka du kartus. Kokią alyvą rinktis ir į ką atkreipti dėmesį, pataria lenktynininkas Benediktas Vanagas, dalindamasis savo patirtimi ir ištreniruota akimi, padėjusia šiemet įveikti „Dakaro“ ralį.
Benediktas Vanagas
Benediktas Vanagas / Organizatorių nuotr.

Gamintojų rekomendacijos – geriausias kriterijus

Pasak B.Vanago, geriausias kriterijus, padėsiantis išsirinkti alyvą automobiliui – automobilių gamintojų rekomendacijos.

Visada naudoju tokią alyvą, kokią rekomenduoja automobilių gamintojai.

„Visada naudoju tokią alyvą, kokią rekomenduoja automobilių gamintojai. Ne veltui kūrimo ir testavimo procese dirba tūkstančiai inžinierių, o varikliai bei agregatai įveikia šimtus tūkstančių kilometrų bandymų, kurių metu atrandama tinkamiausia alyvos formulė“, – sako lenktynininkas.

Tinkamai naudojama bei laiku pakeista alyva garantuoja, kad automobilis tarnaus ilgiau. Pats B.Vanagas teigia visuomet savo automobiliams naudojantis aukščiausios kokybės alyvą, kitu atveju variklio ar kito automobilio mazgo remontas kainuoja žymiai brangiau.

„O kur dar neigiamos emocijos sužinojus, kad pavedė technika ir remontui turėsime atiduoti nemažai ir taip kasdieną mums reikalingos energijos“, – patirtimi dalinasi B. Vanagas. 

Edgaro Buiko nuotr./Benediktas Vanagas
Edgaro Buiko nuotr./Benediktas Vanagas

Ir lenktynėse, ir po jų – tie patys automobilio priežiūros principai

Visa lenktynininkų technika yra kruopščiai prižiūrima komandos mechanikų. Tepalo lygis, priklausomai nuo automobilio modelio, tikrinamas bent kas kelis tūkstančius kilometrų, siekiant užtikrinti, kad automobilis tarnaus nepriekaištingai. Geros kokybės alyva reiškia patikimumą, tad atitinkamai tai – mažesnės degalų sąnaudos bei ateities remonto išlaidos.

Lenktynėse, kaip ir kasdieniniame gyvenime, galioja tos pačios taisyklės bei principai.

Komandoje ir buityje vadovaujuosi britų išmintimi: nesu toks turtingas, kad galėčiau pirkti prastus daiktus

„Alyva, kurią naudoju savo automobiliams, visų pirma, turi atitikti gamintojų nustatytus reikalavimus. Be to, renkuosi tik patikimų gamintojų produktus. Komandoje ir buityje vadovaujuosi britų išmintimi: nesu toks turtingas, kad galėčiau pirkti prastus daiktus“, – dalinasi B. Vanagas.

Prastą alyvą galima „išgirsti“ 

„Klausa man kaip lenktynininkui yra labai svarbi siekiant rezultato. Per karjerą esu išsiugdęs pojūtį girdėti ir analizuoti variklio darbą. Tikrai išgirsčiau jei mano automobilio variklyje būtų naudojama žemos kokybės alyva. Alyvos lygis ypač svarbus automobiliu važiuojant posūkiuose – jeigu jis žemas, rizikuojame akimirkai netekti variklio tepimo, o tai gresia anksčiau pasibaigusia kelione bei didelėmis išlaidomis“, – sako lenktynininkas.

Patarimų dėl alyvos į profesionalą kreipiasi ir jo bičiuliai. Tačiau sportininkas pastebi, kad jie vis dažniau atranda kokybiškos alyvos privalumus, ypač matydami, kad kokybiškos alyvos pasirinkimas visada yra B.Vanago komandos prioritetas. Jo teigimu, tokiu būdu prailginamas automobilių tarnavimo amžius ir, svarbiausia, užtikrinamas važiavimo patikimumas.

Edgaro Buiko nuotr./Su viena pavara „Italian Baja“ lenktynes baigęs B.Vanagas užėmė šeštąją vietą
Edgaro Buiko nuotr./Su viena pavara „Italian Baja“ lenktynes baigęs B.Vanagas užėmė šeštąją vietą

Lenktynininkas pataria

Patarimų B.Vanagas negaili ne tik savo bičiuliams, bet ir visiems vairuotojams.

„Visų pirma, svarbu rinktis automobilių gamintojų nustatytą alyvos tipą. Nepamirškite – šykštus moka du kartus. Rinkitės tik patikimo gamintojo alyvą. Atminkite, kad rinkoje nesunkiai galima nusipirkti padirbtų žymių gamintojų alyvų. Taip pat alyvą itin svarbu keisti griežtai pagal nustatytus kilometrų arba laiko intervalus, periodiškai tikrinti alyvos lygį variklyje. Tik taip sumažinsite riziką nenuvykti į jums svarbų susitikimą“, – patarimais dalinasi B.Vanagas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius