Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benediktas Vanagas išlieka filosofiškas: „Gyvenimas Dakaru nesibaigia“

Benediktui Vanagui 2017-ųjų Dakaras baigėsi toli gražu ne taip, kaip norėjo jis pats. Trečio etapo pradžioje „Toyota Hilux“ sugedo sankabos išminamasis guolis, kurį pakeisti lauko sąlygomis nebuvo paprasta. Ant viso sunkumų torto grietinėlę uždėjo oras, kadangi „General Financing team Pitlane“ komandos ekipažui sustojus, užklupo smėlio audra, o po jos atėjo liūtis.
Benediktas Vanagas
Benediktas Vanagas / Edgaro Buiko nuotr.

Visų neigiamų ypatybių sandauga lėmė tai, kad B.Vanago ir Sebastiano Rozwadowskio ekipažas buvo priverstas pasitraukti iš 2017-ųjų Dakaro maratono. Sutvarkius automobilį, ekipažas suprato, jog finišo pasiekti laiku, važiuodami trasa, nespėtų: dieną jai įveikti skiriamos maždaug 8 valandos, o jiems analogiška užduotis tektų tamsiu paros metu. Be to, dalis trasos eina upių vagomis, kurios po liūties buvo užtvindytos. Tad buvo priimtas sprendimas važiuoti ne trasa, o civiliniams automobiliams skirtu keliu.

VIDEO: Šių metų Dakarą baigęs B.Vanagas: „Atsiprašau, kad taip atsitiko“

Dakaro ekipažai, norėdami dalyvauti lenktynėse, privalo vienos dienos finiše atsirasti ne vėliau, nei įvyksta jiems numatytas kitos dienos startas. B.Vanago ir S.Rozwadowskio starto laikas ketvirtadienį buvo 8 val. 15 min. vietos laiku, o automobilį tvarkyti jie baigė, ekipažo narių teigimu, apie 22 val. Net ir važiuodami paprastu keliu, kelionėje jie užtruko 10 valandų.

„Keistas jausmas, ypač žinant, kad nauja sankaba įdėta prieš lenktynes, turėtų atlaikyti visą Dakarą. Saugumo sumetimais mes keičiame ją per poilsio dieną. Greičio ruože sankaba veikia nuolatos, pavaras jungiame be sankabos. Tad sudeginti jos pats neturėjau šansų. Sumažinau tempą, važiavau žemesnėmis pavaromis. Tai nepadėjo. Dar po 10 kilometrų sustojome be tolimesnio šanso net pajudėti iš vietos“, – pasakojo B.Vanagas.

Savo „Facebook“ profilyje paskelbdamas žinią apie pasitraukimą, B.Vanagas dar surengė vaizdo konferenciją, kurios metu atsakė į kai kuriuos gerbėjų klausimus. Jos įrašą matyti galite žemiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius