Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bijoma, kad Michaelis Schumacheris iš komos gali ir nepabusti

Michaelis Schumacheris jau beveik 20 dienų guli komos būsenos. Vokietijos žiniasklaidoje pasklido nuogąstavimų, kad buvęs F-1 lenktynininkas gali ir nebeatsibusti.
Michaelis Schumacheris
Michaelis Schumacheris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vokiečių savaitraštis „Focus“, pakalbėjęs su neurologijos specialistais, rašo, kad „M.Schumacheris gali likti komoje visam laikui.“ Tuo tarpu „Bild“ teigia, kad buvusio lenktynininko būklė tokia sunki, jog neplanuojama jį pažadinti.
 
M.Schumacheris nuo nelaimingo atsitikimo Prancūzijos slidinėjimo kurorte prieš beveik tris savaites laikomas dirbtinai sukeltoje komoje, kad būtų išvengta pažeidimų jo smegenims.

Pasak „Focus“, paprastai pacientai iš dirbtinės komos prikeliami po vienos arba dviejų savaičių. „Galėjo būti komplikacijų“, – žurnalui sakė Oldenburgo universitetinės klinikos neurochirurgas Andreas Ziegeris. Tiesa, pridūrė jis, žmogus komos būklės gali išbūti visą gyvenimą be didelės žalos smegenims, nors dėl miego būseną palaikančių medikamentų gali sutrikti kepenų veikla.

Londono Homertono ligoninės neurologas Richardas Greenwoodas, pristatydamas naują tyrimą apie ilgalaikes smegenų traumų pasekmes, portalui „Europort“ sakė, kad net ir pakilęs iš komos M.Schumacheris nebebus tas žmogus, kurį prisimena artimieji ir gerbėjai: „Jei M.Schumacheris išgyvens, jis nebebus M.Schumacheris. Jis tebus eilinis žmogus. O jo reabilitacija bus efektyvi tik tokiu atveju, jei jis susitaikys su tuo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius