-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BMW Formulėje Mini vėl nugalėjo R.Baciuška

BMW Formulės Mini kartingo Lietuvos taurės III etape Kandavoje (Latvija) pusfinalyje ir finale pergalę šventė Rokas Baciuška. Antroje vietoje abiejuose važiavimuose finišavo Gustas Grinbergas, savo pozicijos neužleidęs nei Justui Jonušiui (pusfinalyje), nei Markui Bukinui (finale).
BMW Formula Mini varžybos Latvijoje
BMW Formula Mini varžybos Latvijoje / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Kartingai

Pusfinalyje iš pirmosios starto pozicijos startavusiam Kasparui Vaškeliui jau antrame posūkyje teko užleisti pirmą vietą Gustui Grinbergui. Dėl antrosios vietos du pirmuosius ratus vyko tikros grumtynės, kuriose nugalėjo Rokas Baciuška. Trečioje vietoje atsidūrė puikiai startavęs Justas Jonušis. O kvalifikacijos nugalėtojas K.Vaškelis nukrito į ketvirtą rikiuotės vietą. Negano to, jį netrukus aplenkė ir Markas Bukinas. Įpusėjus lenktynėms R.Baciuška pradėjo sparčiai vytis G.Grinbergą ir iki finišo likus porai ratų išsiveržė į priekį. Nors Gustas bandė vėl vytis varžovą, pravažiavo greičiausią lenktynių ratą, tačiau to neužteko. Kasparas Mičiūnas pusfinalyje finišavo šeštas, Aurimas Blažulionis buvo septintas, Domas Raudonis – aštuntas. Distancijos nebaigė Tomas Vaitekūnas ir Nojus Nenortas. Jų tarpusavio kova po susidūrimo baigėsi trasos užribyje ir lenktynininkai varžybų tęsti negalėjo.

Finalo startas, kaip visuomet, buvo karštas. Nuo pirmojo posūkio iki pat finišo pirmavo R.Baciuška. O dėl kitų vietų buvo kovojami iki pat finišo. Pirmame rate G.Grinbergą bandęs lenkti J.Jonušis šiek tiek slystelėjo ir tuoj trečią poziciją turėjo užleisti jį atakavusiam M.Bukinui. Markas beveik visas lenktynes bandė spausti Gustą, tačiau nedidelė klaidelė paskutiniame posūkyje lėmė Marko trečią vietą. J. Jonušiui, K.Vaškeliui ir D. Raudoniui lenktynės taip pat nebuvo ramios. Šie lenktynininkai lenkė vienas kitą ne po vieną kartą ir finišą kirto atitinkamai ketvirtoje, penktoje ir šeštoje vietose. A. Blažulionis labai sparčiai vijosi šią kovojančią trijulę ir finiše jį nuo Domo skyrė tik dvi dešimtosios sekundės dalys. K.Mičiūnas, su mažiau nei dviejų sekundžių atsilikimu, buvo aštuntas, Nojus Nenortas devintas, o Tomas Vaitekūnas finišavo dešimtas.

Po trijų etapų BMW Formulėje Mini pirmauja Rokas Baciuška (135 taškai), į antrą vietą pakilo Gustas Grinbergas (97 tšk.), trečias – Kasparas Vaškelis (88 tšk.).

Organizatorių nuotr./Rokas Baciuaka
Organizatorių nuotr./Rokas Baciuška

Liepos 20-23 visi BMW Formulės Mini lenktynininkai rinktis į Palangą, kur stebės Omnitel 1000 km lenktynes bei jas lydinčius renginius, o ketvirtasis etapas įvyks rugpjūčio 4-6 dienomis Smalininkuose. O lenktynininkai, kartu su lenktynių rėmėjais BMW ir šaltinio vandeniu Nestle Aquarel, kviečia visus, neabejingus greičiui, 7-12 metų vaikus, įsijungti į jų būrį, bei siekti sėkmingos lenktynininko karjeros. Daugiau apie BMW Formulę Mini galima sužinoti www.formulemini.lt 

BMW Formulės Mini II etapo finalo rezultatai:

1. Rokas Baciuška            12 ratų
2. Gustas Grinbergas        + 2,884
3. Markas Bukinas            + 5,196
4. Justas Jonušis            + 8,010
5. Kasparas Vaškelis        + 8,201
6. Domas Raudonis            + 10,261
7. Aurimas Blažulionis        + 10,538
8. Kasparas Mičiūnas        + 12,506
9. Nojus Nenortas            + 31,103
10.Tomas Vaitekūnas        + 42,421

Organizatorių nuotr./Apdovanojimai
Organizatorių nuotr./Apdovanojimai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius