-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Briatore į „Formulę-1“ galės grįžti po 3 metų

Tarptautinė automobilių federacija (FIA) ir buvę „Renault“ komandos vadovai Flavio Briatore bei Patas Symondsas užkasė karo kirvį.
Pranešama, jog nepavykus sušvelninti jam skirtos bausmės F.Briatore gali ryštis įkurti alternatyvų „Formulei-1“ čempionatą
Vietoj teismo priteistos 1 mln. eurų kompensacijos F.Briatore sutiko su 20 tūkst. eurų. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šalims susitarus už teismo ribų, dėl surežisuotų 2008 metų „Formulės-1“ lenktynių Singapūre iš FIA rengiamų varžybų iki gyvos galvos pernai pašalintas F.Briatore į automobilių sportą galės grįžti jau nuo 2012 metų.

Į „Formulę-1“ charizmatiškasis italas, pirmadienį atšventęs 60-ąjį gimtadienį, galės grįžti po trejų metų – 2013-ųjų sezone.

Tokios pačios sąlygos galioja buvusiam „Renault“ ekipos inžinerijos direktoriui P.Symondsui, kuris anksčiau buvo nubaustas 5 metų diskvalifikacija.

Šių metų pradžioje F.Briatore buvo laimėjęs teismą prieš FIA, kai įrodė, jog negalėjo būti baudžiamas diskvalifikacija iki gyvos galvos, nes tokia bausmė numatyta tik licencijuotiems FIA varžybų dalyviams, o jis toks nebuvo. Teismas tada įpareigojo FIA atšaukti diskvalifikaciją ir sumokėti 1 mln. eurų dydžio kompensaciją už F.Briatore įvaizdžiui padarytą žalą.

Tačiau FIA ruošėsi skųsti šį sprendimą ir F.Briatore sutiko su siūlymu sudaryti taikos sutartį už teismo ribų, taip siekdamas sumažinti žiniasklaidos skiriamą dėmesį skandalingai bylai.

Vietoje teismo priteistos 1 mln. eurų kompensacijos F.Briatore sutiko gauti 20 tūkst. eurų, o P.Symondsas – 5 tūkst. eurų.

„Galiu patvirtinti, kad sudarėme taiką su FIA, tačiau tai nereiškia, jog prisipažinau esąs kaltas. Aš tiesiog prisiėmiau atsakomybę už skandalą kaip tuometis „Renault“ komandos vadovas. Šioje istorijoje dedu tašką“, – skelbiama F.Briatore išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius