-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Briatore vis dar turi vilties

Buvęs „Renault“ komandos vadovas Flavio Briatore nepraranda vilties ir teisme mėgina apskųsti sprendimą visam laikui jį pašalinti iš „Formulės-1“. Galutinis sprendimas turėtų būti priimtas 2010 metų sausio 5 dieną, praneša welt.de.
F.Briatore tęsia kovą dėl bausmės pašalinti jį iš „Fromulės-1“
F.Briatore tęsia kovą dėl bausmės pašalinti jį iš „Formulės-1“. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Viltis

Antradienį Paryžiaus teismo posėdyje buvo svarstoma F.Briatore apeliacija, tačiau galutinis sprendimas bus priimtas tik kitų metų pradžioje. 59 metų italas užginčijo Tarptautinės automobilių sąjungos (FIA) sprendimą jį diskvalifikuoti visam laikui dėl dalyvavimo neva surežisuotoje avarijoje.

Buvęs „Renault“ bosas reikalauja, kad būtų ne tik panaikinta bausmė, bet ir milijoninės kompensacijos. Prie jo prisidėjo penkeriems metams diskvalifikuotas inžinierių vadovas Patas Symondsas. FIA 2008 metų avarijoje, kai buvusiam „Renault“ pilotui Nelsonui Piquet jaunesniajam buvo įsakyta specialiai padaryti avariją Singapūro lenktynėse, kad padėtų laimėti Fernando Alonso, įžiūrėjo F.Briatore kaltę.

Pasaulio automobilių sporto taryba šį incidentą apibūdino kaip beprecedentį sunkų taisyklių pažeidimą, tuo tarpu italas kalba, kad tapo šių įvykių auka. Jo apeliacijoje teigiama, kad tuomečio FIA vadovo Maxo Mosley vadovaujama taryba tiesiog siekė asmeninio keršto.

F.Briatore nedalyvavo antradienį teismo posėdyje, o jo advokatas paaiškino, kad italas nekaltas ir nieko nežinojo apie įsakymą padaryti avariją. Pasak jo, įrodymai abejotini, o FIA neturėjo teisės skirti bausmę. Apie F.Briatore kaltę gali spręsti tik teismas. FIA atstovai oponavo, kad jie rūpinasi saugumu ir gali spręsti, kuriems dalyviams duoti leidimą, kuriems – ne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius